Η Λάρνακα ψήφισε Αρσινόης Νεκτάριο

Η Λάρνακα ψήφισε Αρσινόης Νεκτάριο

Τον Xωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο επέλεξε, με μεγάλη (70,24%) πλειοψηφία , ως εκλεκτό του για νέο Μητροπολίτη το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου (πόλη και επαρχία Λάρνακας) στις εκλογές, που έγιναν σήμερα .
Το σύνολο των ψηφοφόρων ανερχόταν σε 43,856. Δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Μητροπολιτικής Περιφερείας Κιτίου και οι διαμένοντες μονίμως, από ενός τουλάχιστον έτους, στην Μητροπολιτική Περιφέρεια , πλην των προσφύγων.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Εκκλησίας Κύπρου αναφορικά με τις εκλογές για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, «όπου η πρώτη φάση διεξήχθη σήμερα, 28 Ιουλίου 2019, όλα έχουν λειτουργήσει ομαλά». Ωστόσο , το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν μόνο  
24.63%.

ΦΩΤΟ: Α.ΒΙΚΕΤΟΣ

Τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου είναι:
Σύνολο Εκλογικών Κέντρων: 58
Αριθμός Εγγεγραμμένων Εκλογέων:
43,856
Αριθμός Εκλογέων που ψήφισαν:
10,801
Άκυρα Ψηφοδέλτια:
86
Λευκά Ψηφοδέλτια:
42

Αριθμός Έγκυρων Ψηφοδελτίων:
10,673

Ποσοστό Άκυρων Ψηφοδελτίων:
0.80%
Ποσοστό Λευκών Ψηφοδελτίων: 
0.39%
Ποσοστό Έγκυρων Ψηφοδελτίων:
98.81%

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
Αρ. Ψήφων
Ποσοστό
1ος
ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
7,497
70.24%
2ος
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ κ. ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΙΗΠΠΗΣ
3,122
29.25%
3ος
ΑΛΛΟΙ
54
0.41%

 

Ο Αρσινόης Νεκτάριος με τον γέροντα του αρχμ.Συμεών (ΦΩΤΟ: Α.ΒΙΚΕΤΟΣ)
ΦΩΤΟ: Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Ο Αρσινόης Νεκτάριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Λάρνακας και αποτελεί «πνευματικό καρπό» της ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου στους Τρούλλους, όπου είναι ηγούμενος ο αρχμ . Συμεών. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και Επίσκοπος από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄.
O Αρσινόης Νεκτάριος ευχαρίστησε όλους όσοι προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία ανεξαρτήτως της ψήφου , που έδωσαν. Εξέφρασε την ευχή μέσα από την ψήφο του λαού της Λάρνακας «να φανεί το θέλημα του Θεού ποιο είναι και ποιος είναι ο κατάλληλος για να εκλεγεί, ο οποίος θα βοηθήσει όλη την μητροπολιτική περιφέρεια Κιτίου».
Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος παραιτήθηκε οικειοθελώς , στις 19 Ιουνίου, διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει δίπλα στον λαό, που υπηρέτησε 46 χρόνια και αγάπησε.
Εξάλλου σε γραπτή δήλωσή του ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, συνεχάρη τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο για το ποσοστό προτίμησης, που έχει λάβει, το οποίο, όπως είπε, τον τιμά ιδιαίτερα.

                                                          Αρχμ. Ευμένιος (ΦΩΤΟ: Α.ΒΙΚΕΤΟΣ)
« Ανταποδίδω εγκαρδίως και δηλώνω πως η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο μου με σκλαβώνει και με τιμά ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να υπηρετώ την Εκκλησία αλλά και τον κάθε ένα από τους συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσω άοκνα με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο», είπε.
Επίσης, έκανε έκκληση προς όλους να σεβαστούν απόλυτα το σημερινό αποτέλεσμα και ενωμένοι «να συνεχίσουμε το έργο που ο Κύριος μας, μας έχει τάξει».
Την Τρίτη , 30 Ιουλίου , θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για την τελική εκλογή. Σε περίπτωση ισοψηφίας η εκλογή θα γίνει διά κλήρου.
Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα και μετά την εκλογή τα μέλη της Συνόδου, ο κλήρος και όσοι πιστοί θα βρίσκονται στην Αρχιεπισκοπή θα μεταβούν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου θα τελεστεί η σύντομη ακολουθία του «Μηνύματος» και ο νέος Μητροπολίτης θα αποδεχθεί την εκλογή του.
Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να γίνει στις 6 Αυγούστου το απόγευμα στον καθεδρικό του Σωτήρος, στην Λάρνακα, από τον πρώτο την τάξη, μετά τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Share this post