Για την λειτουργία των σχολείων στην διάρκεια της πανδημίας συζήτησε ο Προδρόμου με μέλη της Σ.Ε.Ε. του Υπουργείου Υγείας

Για την λειτουργία των σχολείων στην διάρκεια της πανδημίας συζήτησε ο Προδρόμου με μέλη της Σ.Ε.Ε. του Υπουργείου Υγείας

 Tο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο καταρτίστηκε από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας   για την νέα σχολική χρονιά συζήτησε πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας , Πρόδρομου Προδρόμου, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα που αφορούν τους υγειονομικούς κανόνες και την τήρηση των Πρωτοκόλλων και  άκουσε τις εισηγήσεις των ειδικών.  

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι “ συζητήθηκε η συνέχιση του προγράμματος διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests) στα σχολεία, ο προγραμματισμός συνεργείων για εμβολιασμό μαθητών και μαθητριών στις σχολικές μονάδες, η ανάπτυξη προγράμματος επιμορφωτικών παρουσιάσεων από ειδικούς για τους μαθητές και μαθήτριες σχετικά με την πανδημία και τα οφέλη καθώς και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού, η ενίσχυση των μέτρων προστασίας στη Δημοτική Εκπαίδευση, κ.ά”.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα που αφορούν τους υγειονομικούς κανόνες και την τήρηση των Πρωτοκόλλων, όπως και γενικότερα τη λειτουργία των σχολείων στη διάρκεια της πανδημίας.

 Στη τηλεδιάσκεψη από την πλευρά των ειδικών συμμετείχαν οι δρες Κωνσταντίνος Τσιούτης και Ζωή-Δωροθέα Πανά, που συμμετέχουν επίσης στη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας (Σ.Ε.Ε),ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Γραμματέας της Παιδιατρικής Εταιρείας, δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, η Ανώτερη Ιατρική Λειτουργός στη Σχολιατρική Υπηρεσία, τις Ιατρικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, δρ Ειρήνη Κόττερ και η Συντονίστρια του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας κα Καρολίνα Στυλιανού. Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας, δρ Ηλίας Μαρκάτζης.

 

Share this post