Ευχές στον Ν. Χριστοδουλίδη έδωσε ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’

Ευχές στον Ν. Χριστοδουλίδη έδωσε ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος,  Ιερώνυμο Β’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Χαιρόμαστε, διότι δεν δεχόμαστε απλώς τον αρχηγό ενός κράτους, δεχόμαστε τον Πρόεδρο ενός κομματιού της Ελλάδας και έτσι το ζήσαμε, το ζούμε ακόμα, και θα θέλαμε να συνεχιστεί, και να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι και να προοδεύουμε. Είμαστε στη νέα εποχή με πολλούς πειρασμούς και δυσκολίες, χρειάζεται μεγάλος αγώνας. Οι πληροφορίες που έχουμε για την πορεία, τη ζωή και τις επιλογές σας είναι και συγκινητικές και αισιόδοξες. Δεν μένει παρά όλοι μας να ευχηθούμε να αναδειχθείτε όπως εσείς έχετε στοχεύσει και να πετύχετε όπως θέλετε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’. 

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την φιλοξενία και τις ευχές και τόνισε ότι δεν θα μπορούσε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, να μην συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι Η Κύπρος και η Ελλάδα ως ανεξάρτητα κράτη της Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες. Αναφέρθηκε, επίσης, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και  χαρακτήρισε την επίσκεψή του “συμβολική και ιστορική”. Είπε ότι η επίσκεψη του συμπίπτει με  μια στιγμή δύσκολη για τον Ελληνισμό, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και σημείωσε:  «όλοι μας που βρισκόμαστε σε θέσεις εξουσίας, με ημερομηνία λήξης γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό, πρέπει να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης  αναφέρθηκε στις χθεσινές και σημερινές του συναντήσεις και επεσήμανε  την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για να επαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό. Επίσης, δήλωσε:  “η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα, απομακρύνει περισσότερο το ενδεχόμενο εξεύρεσης μιας λύσης που μπορεί να είναι αποδεκτή για τους Ελληνοκύπριους, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι παρά τις δυσκολίες τις οποίες γνωρίζουμε θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες. Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να εργαστούν από κοινού και με άλλες χώρες που ασπάζονται τη δική μας προσέγγιση, ώστε να φτάσουμε στον στόχο της απελευθέρωσης.

Παρόντες κατά την συνάντηση ήταν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού , Ιγνάτιος, Μεσσηνίας , Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως , Αθηναγόρας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος , Γαβριήλ, ο Αρχιγραμματέας της Ι.Σ. της Εκκλησίας  Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών  Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδευόταν από Υπουργό Εξωτερικών , Κωνσταντίνο Κόμπο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη, τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο, και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

 

Share this post