ΕΛΚ: Μηδενική ανοχή στη βία

ΕΛΚ: Μηδενική ανοχή στη βία

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) εκφράζει μεγάλη  λύπη και ανησυχία για την έξαρση φαινομένων ρατσισμού, οργανωμένης βίας,τρομοκρατίας και επιθέσεων εναντίον ανθρώπων, με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματος και την καταγωγή τους, που θυμίζει σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 
“Τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, που είναι σοβαρά και απασχολούν τους πολίτες, τυγχάνουν εκμετάλλευσης από ακραίους κύκλους. Επομένως, πρέπει να τύχουν ορθολογιστικής διαχείρισης , με λήψη πρακτικών μέτρων, που να τα λύνουν αντί να τα πολλαπλασιάζουν, με τρόπο που να σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μεγάλη είναι η ευθύνη της πολιτείας και των θεσμών της για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Παράλληλα όμως, και οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου οφείλουν να διαδραματίσουν και να αναλάβουν τον ρόλο που τους αναλογεί.
Ως εκ τούτου, η ΕΛΚ καλεί τον κόσμο των Γραμμάτων και των Τεχνών να συμβάλει με κάθε τρόπο στη διατήρηση των πνευματικών αξιών, του ανθρωπιστικού ιδεώδους και της συνοχής στην κοινωνία μας ως ανάχωμα στη βία, τον φασισμό και την κτηνωδία, που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε χάος και σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας και αποδιοργάνωσης.
Η ευρύτερη αντίδραση στη βία και σε αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους πρέπει να είναι απόλυτη και αποφασιστική”.

Share this post