Εκατοντάδες χιλιόμετρα ναρκοθέτησαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία

Εκατοντάδες χιλιόμετρα ναρκοθέτησαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία

Τα ρωσικά ναρκοπέδια είναι σοβαρό εμπόδιο για τα ουκρανικά στρατεύματα, κατά τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, τον Ολεξίι Ρέζνικοφ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική της , ο κ. Ρέζνικοφ αναφέρθηκε σε ναρκοπέδια πλάτους εκατοντάδων χιλιομέτρων και εκατομμύρια εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Άμυνας υπάρχουν ως ακόμη και πέντε νάρκες ανά τετραγωνικό μέτρο σε ορισμένα σημεία του μετώπου.

Δήλωσε πεισμένος πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να τα διαπεράσουν, όμως χαρακτήρισε κρίσιμη και επείγουσα ανάγκη οι σύμμαχοι του Κιέβου να επεκτείνουν και να επιταχύνουν την εκπαίδευση ουκρανών ειδικών στην άρση ναρκοπεδίων, που ήδη προσφέρουν κάποιες χώρες.

Προχθές  ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνιζε πως το Κίεβο χρειάζεται διεθνή βοήθεια στην άρση ναρκοπεδίων. Λόγω των ναρκοπεδίων και των εκρηκτικών που δεν έχουν εκραγεί το τρέχον διάστημα 174.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι επικίνδυνα για τους πολίτες, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post