Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη!!!

Οι μάσκες για τον COVID 19 δεν έκρυψαν την ευφροσύνη της  Ανάστασης!

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Διαπίστωση από την  παρουσία μου στην  Ακολουθία της Ανάστασης στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα , στην Λευκωσία, και από  όσες παρακολούθησα νωρίς σήμερα διαδικτυακά από την Ελλάδα, την Πόλη και όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι: Η συμμετοχή του κόσμου  ήταν μεν περιορισμένη , λόγω των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, ΑΛΛΑ οι προστατευτικές μάσκες δεν έκρυψαν από τα πρόσωπα την ευφροσύνη που δίνει η Ανάσταση του Χριστού , η οποία ελευθερώνει από τις δυσκολίες της ζωής και τον φόβο του θανάτου. 

Το τροπάριο   αναφέρει:    “Ἀναστάσεως ἡμέρα καί λαμπρυνθῶμεν τῇ πανηγύρει καί ἀλλήλους περιπτυξώμεθα. Εἴπωμεν, ἀδελφοί, καί τοῖς μισοῦσιν ἡμᾶς συγχωρήσωμεν πάντα τῇ Ἀναστάσει καί οὕτω βοήσωμεν Χριστός Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας
καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος”. ( Σήμερα είναι ημέρα της Ανάστασης ας λάμψουμε από χαρά γι’ αυτό το πανηγύρι.
Αδέρφια, ας αγκαλιαστούμε, κι ας πούμε σε όσους μας μισούν, συγχωρεμένα όλα να ‘ναι για χάρη ταής Ανάστασης.
Κι αφού έτσι κάνουμε, τότε ας κράξουμε χαρούμενα μ’ όλη μας την ψυχή.ο Χριστός αναστήθηκε! Με το δικό Του θάνατο
νίκησε κάθε θάνατο για τώρα και για πάντα. Και ζωή αιώνια χάρισε σε εκείνους, που χρόνια τώρα ανέλπιδοι στα μνήματα βρισκόνταν).

Σημαντικό το Μήνυμα από το σταυρωμένο Φανάρι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου: « Το Πάσχα είναι διάβαση και ως  διάβαση βιώνουμε το Πάσχα και εφέτος. Διάβαση, πέρα και από τα δεινά της πανδημίας, στην αποκατάσταση της πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, που τόσο μας έλειψε, μετάβαση σε μια ευλογημένη Γη της Επαγγελίας, μετά την οδυνηρή περιπλάνηση στην έρημο της φονικής νόσου». 

Κρατούμε την χαρά της Αναστάσεως, τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία. Έτσι , θα αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να  φυλάξουμε την ζωή , το πολύτιμο δώρο του Θεού ,για τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. 

Share this post