Χριστοδουλίδης για νέες ιδέες Λουτ/ΗΕ: Αντί νέας Άτυπης, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις

Χριστοδουλίδης για νέες ιδέες Λουτ/ΗΕ: Αντί νέας Άτυπης, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις

«Δεν τέθηκε ζήτημα αποχώρησης μου από την κυβέρνηση»

 

«Δεν σκέφτηκα και δεν τέθηκε ζήτημα απο τον Πρόεδρο να αποχωρίσω από το υπ. Εξωτερικών. σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στον Πολίτη 107,6 και 97,6%.

Εν τω μεταξύ, καλύτερη χαρακτήρισε αυτή τη φορά την συζήτηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, ο υπουργός Εξωτερικών. Ο υπουργός ανέφερε ότι «στόχος της πλευράς μας δεν είναι να πάμε κατ’ ανάγκη σε μια νέα άτυπη διάσκεψη αλλά να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση και διαπραγματεύσεις στη βάση και των έξι κεφαλαίων που πρέπει να συζητηθούν». Πρόσθεσε πως «υπάρχει μια ευκαιρία να κινηθούμε προς αυτη την κατεύθυνση με αφορμή την έκθεση που θα υποβάλει ο ΓΓ του ΟΗΕ στα Ηνωμένα Έθνη» είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Γκουτέρες την ερχόμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες ως σημαντική.

Ερωτηθείς για την στάση της Τουρκίας και τι προβάλλει ως θέση ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι κανείς δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του δημόσια, ως εκ τούτου όλα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Τόνισε μάλιστα ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο ΓΓ θα μπορούσε για παράδειγμα να καλέσει αμέσως μια κοινή συνάντηση των δύο ηγετών» Τέλος αναφορικά με το κυπριακό, ο υπουργός σημείωσε πως υπάρχουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που μπορούν να λειτουργήσουν και υποβοηθητικά προς την όλη προσπάθεια και αυτα είναι ΜΟΕ τα οποία αντιμετωπίζονται θετικά και από χώρες της ΕΕ και κυρίως από την Γερμανία.

Share this post