Απόλυτα δικαιωμένες αισθάνονται η Άννα Αριστοτέλους και η Αθηνά Δημητρίου

Απόλυτα δικαιωμένες αισθάνονται η Άννα Αριστοτέλους και η Αθηνά Δημητρίου

Οι δικηγόροι καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει , αν ο ποινικός ανακριτής έχει εισηγηθεί την ποινική δίωξη του ανώτερου  αξιωματικού της Αστυνομίας Μιχ. Κατσουνωτού. 

Απόλυτα δικαιωμένες από το πόρισμα του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη αισθάνονται η διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους και η ανώτερη λειτουργός, Αθηνά Δημητρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση  των δικηγόρων τους Γιώργου Τριανταφυλλίδη και Πάμπου Ιωαννίδη. Στην ίδια ανακοίνωση οι δύο δικηγόροι θέτουν ερωτήματα προς τον Γενικό Εισαγγελέα και επικρίνουν την στάση της υπουργού Δικαιοσύνης& Δημοσίας Τάξεως, Στέφης Δράκου. 

Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση:

  1. “Οι πελάτιδες μας παρά τον ανελέητο πόλεμο που έχουν δεχθεί από την ημέρα της καταγγελίας τους εναντίον του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας κ. Κατσουνωτού, για πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής και ο οποίος δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένες από το πόρισμα του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για να σταματήσει όμως όλη αυτή η σεναριολογία και στα πλαίσια της διαφάνειας την οποία όλοι επικαλούμαστε, παρακαλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει στα εξής πολύ απλά ερωτήματα:  Έχει καταλήξει ο κ. Αιμιλιανίδης στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κατσουνωτός έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα και/ή έχει εισηγηθεί την ποινική δίωξη του; Ναι ή όχι; Εάν ναι σε σχέση με ποια ποινικά αδικήματα;  Της διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας;

2. Η ανακοίνωση της κ. Δράκου σχετικά με τη διαθεσιμότητα του κ. Κατσουνωτού είναι τουλάχιστο ατυχής.  Αντί η κ. Δράκου να περιμένει τηλεφώνημα από τον Γενικό Εισαγγελέα, θα πρέπει  σαν η πολιτική προϊσταμένη της Αστυνομίας να επικοινωνήσει η ίδια με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον ρωτήσει να πληροφορηθεί το πόρισμα του ποινικού ανακριτή. Εξάλλου ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο νομικός σύμβουλος της Υπουργού για όλα τα σχετικά θέματα περιλαμβανομένης, βέβαια, της διαθεσιμότητας. Είναι αδιανόητο ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας του οποίου ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής εισηγείται την ποινική δίωξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας να συνεχίζει να  παραμένει στη θέση του, διότι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αρνείται να ασκήσει τα καθήκοντα της ή αμελεί  η ίδια να τηλεφωνήσει  για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του πορίσματος που, όπως η ίδια δέχεται στην ανακοίνωση της, έχει άμεση σχέση με τη συνέχιση ή μη της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτού.

 

  1. Δυστυχώς διαβλέπεται ότι, και παρά την πλήρη δικαίωση τους από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, το σύστημα θα εξακολουθήσει να πολεμά τις πελάτιδες μας επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν ένα ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας για διαπλοκή και διαφθορά και οι οποίες φαίνεται να δικαιώνονται πλήρως από το πόρισμα του ποινικού ανακριτή. Έστω και την ύστατη όμως ελπίζουμε να επικρατήσουν δεύτερες σοφότερες σκέψεις και να αφήσουν τις πελάτιδές μας να συνεχίσουν απρόσκοπτες το έργο το οποίο επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές. 
  2. Εμείς ως δικηγόροι θα παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις αναμένοντας την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης αφού μελετήσει προσεκτικά, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Αιμιλιανίδης. Εάν όντως ο ποινικός ανακριτής εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα προχωρήσει στο Δικαστήριο, ως η δικαιοσύνη απαιτεί σε ένα κράτος δικαίου.5. Τέλος δεν θα μπορούσε να παραμείνει ασχολίαστη και η μακροσκελής ανακοίνωση του δικηγόρου του κ. Κατσουνωτού μετά την παράδοση του πορίσματος προς τον Γενικό Εισαγγελέα. Απλά του επισημαίνουμε την κατάληξη του πορίσματος ότι ο πελάτης του φαίνεται να  προέβηκε σε πράξη διαφθοράς και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος των πελάτιδων μας και υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»”. 

 

 

Share this post