Αποκαλυπτικά έγγραφα για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου, που δικαιώθηκε από το Δικαστήριο

Αποκαλυπτικά έγγραφα για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου, που δικαιώθηκε από το Δικαστήριο

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 η πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Στ. Χριστοδουλίδου -Μέσσιου, στην αγωγή Αρ. 344/11 της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοΐζου (Ενάγουσα)  κατά του ΡΙΚ δικαίωσε την Ενάγουσα. Το Δικαστήριο επιδίκασε στο ΡΙΚ την καταβολή αποζημιώσεων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. https://ageliaforos.com/apokleistiko-to-plires-keimeno-tis-apofasis-toy-edl-gia-tin-eydokia-lo-zoy/

Στην  απόφαση η κυρία Στ. Χριστοδουλίδου -Μέσσιου τονίζει: “Θεωρώ ότι η Ενάγουσα έχει καταφέρει να αποδείξει την απαραίτητη αιτιώδη  συνάφεια μεταξύ της ασθένειας  και των συνθηκών εργασίας της”. (σημείωση από ageliaforos.com «η ενάγουσα παρουσιάζει μετεγκεφαλιτιδικό σύνδρομο. Έγινε επίσης αποδεκτό από το Δικαστήριο ότι η ενάγουσα παρουσιάζει συμπτώματα συμβατά με ιογενή εγκεφαλίτιδα”.

Επίσης, η δικαστής αποφαίνεται ότι “Η αρμόδια κυπριακή αρχή για αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο από το 2012 έχει αναγνωρίσει ως επαγγελματική την ασθένεια της Ενάγουσας”

Σήμερα (29. 2.2024) στην Δημοσιογραφική Εστία δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Ευδοκία Λοΐζου. Παρόντες ήταν και μίλησαν  ο δικηγόρος Μιχάλης Βορκάς και ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος. 

Μιχάλης Βορκάς(α), Γιώργος Φράγκος(μ), Ευδοκία Λοΐζου (δ) 

*Παρατίθεται αυτούσια η δήλωση της Ευδοκίας Λοΐζου 

Σοβαρές οι ευθύνες του ΡΙΚ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Στις 21 Οκτωβρίου 2016 ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας , Κώστας Κληρίδης, διέκοψε την διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, γεγονός που επέτεινε την ταλαιπωρία της Ενάγουσας

Επιστολή Κώστα Κληρίδη by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Δύο σημαντικές επιστολές, που αγνόησε το ΡΙΚ

Αξιολόγηση επαγγελματικής ασθένειας by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Επιστολή Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο ΡΙΚ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Μετά την συνέντευξη τύπου ο δικηγόρος Μιχάλης Βορκάς και η Ευδοκία Λοΐζου φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή Alfa Ενημέρωση, που παρουσιάζει η Κάτια Σάββα.

Share this post