Το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΕΔΛ για την Ευδοκία Λοΐζου

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΕΔΛ για την Ευδοκία Λοΐζου

Ο ageliaforos.com δημοσιεύει αυτούσιο το πλήρες κείμενο της απόφασης της προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, κυρίας Στ. Χριστοδουλίδου -Μέσσιου, στην αγωγή Αρ. 344/11 της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοΐζου (Ενάγουσα)  κατά του ΡΙΚ. 

Στην από 157 σελίδες τεκμηριωμένη απόφαση η κυρία Στ. Χριστοδουλίδου -Μέσσιου τονίζει: Θεωρώ ότι η Ενάγουσα έχει καταφέρει να αποδείξει την απαραίτητη αιτιώδης  συνάφεια μεταξύ της ασθένειας  και των συνθηκών εργασίας της”. (σημείωση από ageliaforos.com «η ενάγουσα παρουσιάζει μετεγκεφαλιτιδικό σύνδρομο. Έγινε επίσης αποδεκτό από το Δικαστήριο ότι η ενάγουσα παρουσιάζει συμπτώματα συμβατά με ιογενή εγκεφαλίτιδα”. 

Επίσης , σημειώνεται ότι η  αγωγή της Ενάγουσας  κατά του ΡΙΚ είναι από τις παλαιότερες ( καταχωρήθηκε το 2011), που εκκρεμούν στο Ημερολόγιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Στην απόφαση η δικαστής αποφαίνεται ότι Η αρμόδια κυπριακή αρχή για αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο από το 2012 έχει αναγνωρίσει ως επαγγελματική την ασθένεια της Ενάγουσας”

Δικηγόροι της Ενάγουσας ήταν Μιχάλης Βορκάς , Παρασκευάς Καύκαρος και Μαρίτα Παρούτη

Αποδείχθηκε η απαραίτητη αιτιώδης συνάφεια μεταξύ ασθένειας και συνθηκών εργασίας by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post