Αποχαιρετισμός Βαρθολομαίου στην αδελφή του : “Χάριτας οφείλω πολλάς στην αγαθή στοργή σου…Καλήν Ανάστασιν!”

Αποχαιρετισμός Βαρθολομαίου στην αδελφή του : “Χάριτας οφείλω πολλάς στην αγαθή στοργή σου…Καλήν Ανάστασιν!”

Η Παιπαλόεσσα Ίμβρος δέχτηκε στα σπλάχνα της την μακαριστή  Ζαχαρώ Αναστασιάδου -Αρχοντώνη, την αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη. -Κατατέθηκε στεφάνι από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο. 

Με ένα λιτό επίγραμμα, που χαράχτηκε στην επιτύμβια πλάκα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποχαιρέτησε σήμερα, 23.1.2023, την πολυαγαπημένη του αδελφή Ζαχαρώ, την οποία προηγουμένως ασπάστηκε, με βαθύτατη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια. Στο επίγραμμα αναγράφεται:

“Ζήσαμε εδώ μαζί την

 Απαρχήν του βίου

Χάριτας οφείλω πολλάς στην αγαθή στοργή σου.

Αναπαύου, αδελφή, τώρα που επέστρεψες και

Ρέμβαζε ατελεύτητα πιά την γενέτειρα μας!

Ὠ ! Συ, Κύριε, τον θάνατον αυτής κοίμησον ως φιλάνθρωπος.

Καλήν Ανάστασιν!

Ο αδελφός σου

Πατριάρχης Βαρθολομαίος.”

Η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή έγιναν στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβου , όπου οι μακαριστοί Χρήστος και Μερόπη Αρχοντώνη ανέστησαν και με κόπους μεγάλους ανέθρεψαν τα τέσσερα παιδιά τους, την μακαριστή Ζαχαρώ, τον Νίκο, τον Δημήτρη ( Οικουμενικό Πατριάρχη από το 1991 Βαρθολομαίο) και τον Αντώνη. 

Στην Εξόδιο Ακολουθία και στην ταφή παρέστησαν Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’,η  Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη , Γεωργία Σουλτανοπούλου, εκπροσωπόντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές , αλλά και πλήθος κόσμου. Κατατέθηκε στεφάνι από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο. 

O Οικουμενικός Πατριάρχης στην εξόδιο Ακολουθία της αδελφής του αειμνήστου Ζαχαρώς Αναστασιάδου – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org)

Τρισάγιο στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Την ώρα της Εξοδίου Ακολουθίας στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα εντός της Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιμ. Γεώργιος , τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αδελφής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Share this post