Απάντηση Αννίτας σε Χριστοδουλίδη: Ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει στο χώρο της αντιπολίτευσης

Απάντηση Αννίτας σε Χριστοδουλίδη: Ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει στο χώρο της αντιπολίτευσης

Δ. Δημητρίου: Άκαιρη και αχρείαστη πρόσκληση 

Θέση στο κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διά της συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο»,  για συμμετοχή ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση πήρε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «αυτό που ισχύει και επαναλαμβάνω και σήμερα είναι ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στο χώρο της αντιπολίτευσης, με γνώμονα πάντα το δημόσιο όφελος, την προκοπή των πολιτών και το συμφέρον της Κύπρου μας». Σημειώνει επίσης ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις οι οποίες εκφεύγουν αυτού του βασικού στόχου».

Αυτούσια η ανακοίνωση

“Αυτό που ισχύει και επαναλαμβάνω και σήμερα είναι ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στο χώρο της αντιπολίτευσης, με γνώμονα πάντα το δημόσιο όφελος, την προκοπή των πολιτών και το συμφέρον της Κύπρου μας.

Για να πετύχουμε τα πιο πάνω η ενότητα της παράταξης μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτήν την ώρα πρέπει όλοι να εργαστούμε με συνέπεια για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας με κορυφαία την επίλυση του Κυπριακού.

Αυτό άλλωστε πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις οι οποίες εκφεύγουν αυτού του βασικού στόχου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο”.

Άκαιρη και αχρείαστη πρόσκληση χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στον Δημοκρατικό Συναγερμό να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση της χώρας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό». 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δ. Δημητρίου

“Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” προσκαλεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Πρόκειται για  μια άκαιρη και αχρείαστη πρόσκληση, χωρίς περιεχόμενο, προς ένα κόμμα το οποίο με συνεδριακή απόφαση βρίσκεται ξεκάθαρα στην αντιπολίτευση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Το σύνθημα της ενότητας δεν είναι υποκατάστατο ενός προγράμματος διακυβέρνησης.  Ποιο είναι το περιεχόμενο της πρότασης Χριστοδουλίδη; Ποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης θα κληθεί να στηρίξει ο ΔΗΣΥ; Αυτό που πριν έξι μήνες θεωρούσε επικίνδυνο για τη χώρα; Αν έχει να προτείνει κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας το πράξει, δημόσια και με διαφάνεια.

Η σημερινή πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη ακολουθεί ανάλογης αναφοράς από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο την περασμένη Κυριακή καθώς και άλλες ηχηρές παραινέσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Εύχομαι ο ΔΗΣΥ να μην βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο σχεδιασμών που θα τον οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.

Υπό τη νέα του ηγεσία, ο ΔΗΣΥ πρέπει να προχωρήσει στην επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους συγκεκριμένες συμπεριφορές στις Προεδρικές εκλογές και να εργαστεί απρόσκοπτα προς το στόχο της ενότητας, αλλά και ενός θετικού αποτελέσματος στις διπλές εκλογές του Ιούνη”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post