Αναστασιάδης: Προτεραιότητα η υγεία,η ζωή των πολιτών,η διάσωση θέσεων εργασίας και η προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Αναστασιάδης: Προτεραιότητα η υγεία,η ζωή των πολιτών,η διάσωση θέσεων εργασίας και η προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Ο υπουργός Οικονομικών θα εξαγγείλει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης

Την ευχή ότι το νέο έτος να φέρει στην Κύπρο  «ειρήνη, υγεία και ελπίδα για ένα σίγουρο και ασφαλές μέλλον για όλους», εξέφρασε ο πρόεδρος  Αναστασιάδης, καθώς όπως ανέφερε, σε λίγες ώρες θα αποχαιρετήσουμε «μια χρονιά που θα καταγραφεί ως μια από τις καταστροφικότερες στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας σε καιρό ειρήνης», αλλά πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν χαράξει το φως».

Στο τηλεοπτικό Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ο πρόεδρος Αναστασιάδης  υπογράμμισε, προτεραιότητα της κυβέρνησης «είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η διασφάλιση του συστήματος υγείας της χώρας, αλλά, βεβαίως, και η μη παραγνώριση της βιωσιμότητας επιχειρήσεων, η διάσωση θέσεων εργασίας και η προστασία των ευάλωτων ομάδων».

Για τον λόγο αυτό , δήλωσε ,  «εντός των επομένων ημερών, πέραν των προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Υπουργός Οικονομικών θα εξαγγείλει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης».

Η επιβίωση μας δεν απειλείται μόνο από τον «αόρατο εχθρό», αλλά και από τον «ορατό κίνδυνο της στρατιωτικής κατοχής, τις απειλές αλλά και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας», επεσήμανε στην συνέχεια του μηνύματος. 

«Πέραν των προσπαθειών μας για τη διαχείριση της πανδημίας, ύψιστη των προτεραιοτήτων μας παραμένει η συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η διευθέτηση αυτή «θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, πέραν των ανησυχιών της τουρκοκυπριακής κοινότητας και των ευλόγων ανησυχιών των Ελληνοκυπρίων».
«Μιας διευθέτησης η οποία, πρωτίστως, θα οδηγεί σε λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και, συνεπώς, τη βιωσιμότητα του κράτους και θα επιτρέπει τη συμβίωση με αλληλοσεβασμό, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου, χωρίς ξένες εξαρτήσεις», σημείωσε.

«Αυτό το όραμα μετέφερα προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης , εκφράζοντας  «σαφή την αποφασιστικότητα και την πολιτική του βούληση, για τη συμμετοχή του σε ένα νέο δημιουργικό διάλογο, με βάση τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα».

Μια άλλη εκ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, «είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι  « ότι οι πολιτικές δυνάμεις, πέραν των όποιων ιδεολογικών διαφορών, που είναι σεβαστές, θα συνεργαστούν ώστε τον νέο χρόνο να υλοποιηθούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα είναι προς όφελος του συνόλου» Οι μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, θα αφορούν:

● Την υιοθέτηση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν για αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς.
● Τη Δημόσια Υπηρεσία.
● Την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
● Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.
● Τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
● Την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
● Τη δημιουργία μιας αυτόνομης διοικητικής δομής για τον Πολιτισμό, μέσω της δημιουργίας σχετικού Υφυπουργείου.
● Την αναδιοργάνωση, βελτίωση και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, μέσω της δημιουργίας Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

ΦΩΤΟ: ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ

 

 

 

 

Share this post