ΑΚΕΛ : Δεν είναι δεδομένες οι δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΑΚΕΛ : Δεν είναι δεδομένες οι δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έγγραφο του Π.Γ. αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα “Πολίτης”

“Βασικοί εκλογικοί στόχοι του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές είναι η διατήρηση των δύο εδρών και η ανάκαμψη στα ποσοστά του. Θα χρειαστεί προσοχή ώστε να μην δοθεί το μήνυμα ότι οι δύο έδρες του ΑΚΕΛ είναι δεδομένες γιατί, αφενός, δεν είναι και, αφετέρου, κάτι τέτοιο θα «ενθαρρύνει» ψηφοφόρους μας ή εν δυνάμει ψηφοφόρους μας να κινηθούν σε άλλα κόμματα”, τονίζεται σε έγγραφο του Π.Γ . του ΑΚΕΛ, ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2023, το οποίο αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα “Πολίτης” σε σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ηλιάδη

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, σημειώνονται και τα εξής:

*Από τον Σεπτέμβρη και μετά μπορούμε, στη βάση των κανονισμών λειτουργίας του κόμματος (κανονισμός 24/επιλογή υποψηφίων για της ευρωεκλογές), να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες υπόδειξης υποψηφίων από τις ΚΟΒ. Στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή του. Θα μπορούσε στην ίδια συνεδρίαση να εγκριθεί και τυπικά το πρόγραμμα του ΑΚΕΛ για ευρωεκλογές ώστε να δοθεί ευκαιρία να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά.

*Το ζήτημα της συμμετοχής Τουρκοκύπριου στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να εξεταστεί και σε συνάρτηση με την πορεία της συνεργασίας μας με τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Εκτιμούμε ότι το ιστορικό βήμα που έγινε το 2019 θα πρέπει να έχει συνέχεια και να επιδιωχθεί η συμπερίληψη στο ευρωψηφοδέλτιό μας Τουρκοκύπριου/ας από τον χώρο της  Αριστεράς, στη βάση συμφωνίας επί του Κυπριακού και των βασικών πολιτικών ζητημάτων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έγγραφο του Π.Γ. του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές – Τι πονοκεφαλιάζει την… (politis.com.cy)

 

 

 

 

 

 

Share this post