Αγωνιστικές επιδόσεις» ηλικίας 59 ετών

Αγωνιστικές επιδόσεις» ηλικίας 59 ετών

Του Αντώνη Δημητρίου*

1η Οκτωβρίου 2018, ώρα 7.30 το πρωί . Τα εμβατήρια διαλαλούν στην διαπασών σε ρυθούς «ταρατάμ, ταμ ντατάμ…» Ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», και ότι «των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά…». Ενώ τριγύρω, εδώ και πενήντα συναπτά έτη, συνεχίζουν με το αζημίωτο και το ακαταλόγιστο να σπέρνονται άνεμοι και να θερίζονται θύελλες για την ευημερία των αριθμών, υπό ημικατοχή… Δηλαδή κοντολογίς:
Ο αιματηρός εμφύλιος του «(εφ)άπαξ εξαμαρτείν» μεταξύ πρώην αγωνιστών και μετέπειτα ανταγωνιστών, κορυφώθηκε άμα τη λήξει του αντιαποικιακού αγώνα, για τον διαμοιρασμό των φιλέτων της αγροτικής και χαλίτικης γης, μεταξύ Μακαριακών και Γριβικών.
Εν συνεχεία, με «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» εισπράξαμε όλοι κατακέφαλα, το «πατριωτικό πραξικόπημα» της ΕΟΚΑ Β και της ΧΟΥΝΤΑΣ, το οποίο άνοιξε διάπλατα στον Αττίλα τις πόρτες της εισβολής.
Ακολούθησε το «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» που επιτάχυνε το Θαύμα της οικονομικής μετάβασης από τα τάρταρα του οικονομικού μαρασμού και της ημικατοχής, σε «νέα εποχή».
Σ αυτό το σημείο, ο κατακλυσμιαίος διασυρμός του «Σοφία Πρόσχωμεν…» κορυφώθηκε σε τρείς φάσεις, σαν πακέτο ερωτικού παροξυσμού για το χρήμα και λειτουργικού αναλφαβητισμού πατριωτικής και θρησκευτικής παιδείας ως εξής:
Σε 1η φάση διασπαθίστηκαν εν μια νυκτί οι κόποι και οι μόχθοι του Κυπριακού Λαού ως χρηματιστηριακή λεία επώνυμης ιεραρχίας όλου του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου εν σώματι, που ξάφρισε σαν 2ος Αττίλας τις καταθέσεις φτωχών και συνταξιούχων μικροκαταθετών.
Σε 2η φάση άδειασαν οι τράπεζες με γενναίες προσφορές προς στρατηγικούς (κατά τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου) μέχρι και σήμερα κακοπληρωτές. Οι οποίοι διοχέτευαν και τα υπερκέρδη τους και την «μάνα» των κεφαλαίων μας στο εξωτερικό, περισφίγγοντας την οικονομική θηλειά στο λαιμό της ΚΥΠΡΟΥ, σαν δύσμοιρης ΜΑΝΑΣ απροστάτευτων τέκνων κατώτερου θεού.
Σε 3η φάση κλιμακώθηκαν τα κτυπήματα εναντίον του Συνεργατισμού κάτω από τη μέση, γεγονός που ήδη ισοδυναμεί με ένα δεύτερο μνημόνιο 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, στις πλάτες των φτωχότερων φτωχών.
Υπ αυτές τις συνθήκες οι τραπεζικοί εκβιασμοί «εθελούσιας εγκατάλειψης» της οικογενειακής στέγης «όσα-όσα», προσφέρονται σήμερα ως «χρυσή επιλογή» απελπισμένων δανειοληπτών, ενόψει ασυγκράτητης κατάρρευσης των τιμών σε επικείμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στα φαστφουτάδικα εξειδικευμένων κορακοειδών. Όπου οι υποχρεωτικές εκποιήσεις πρώτων κατοικιών κάτω του 30%, είναι το αμέσως επόμενο και μετέωρο βήμα στο δρόμο, υπό την σκιά της ευημερί(δ)ας των αριθμών.
Εν τω μεταξύ, ένας νέος ομόκεντρος κύκλος (αν)αξιόγραφων ατομικών συμφερόντων διευρύνεται ολοταχώς για να συμπεριλάβει αεράτες θεσμικές συσπειρώσεις ενόψει φυσικού αερίου, ενώ στα στενά των Κυπριακών Θερμοπυλών:
Από τους 300 του Λεωνίδα οι 299 κατάντησαν εφιάλτες και ο ένας (ενδεχομένως) «καθαρός» και επί πλέον: Ο Ερντογάν διαχειρίζεται το μέλλον μας, ε/κ και τ/κ ως προβάτων επί σφαγή, εν μέσω δικών μας αγωνιστικών επιδόσεων ηλικίας «58 Μαΐων…» που ανακυκλώνονται και γηράσκουν μαζί μας… εφ όρου «ζωής»…

*Το κείμενο εκφράζει  τις απόψεις του συγγραφέα.

ΠΗΓΗ: ikme.eu

Share this post