Ο Χριστοδουλίδης δεν αναμένει “ουσιαστική αλλαγή” από νίκη του Κλτσντάρολου

Ο Χριστοδουλίδης δεν αναμένει “ουσιαστική αλλαγή” από νίκη του Κλτσντάρολου

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι  αναμένει τα αποτελέσματα από τις εκλογές στην Τουρκία και πώς θα τοποθετηθεί αυτός που θα εκλεγεί, ειδικότερα στο θέμα της προοπτικής ενίσχυσης των σχέσεων της ΕΕ με την χώρα.

 “Το χρονικό όριο, που τέθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μας ήταν η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία. Άρα, να αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα και θα δούμε και τα επόμενα βήματα”, είπε και πρόσθεσε: “Όπως γνωρίζετε, ήδη έγιναν επαφές και συνεχίζονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο με την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή, αλλά και με κάποια κράτη μέλη, είμαστε ειδικά σε επαφή με τη Γαλλία και τη Γερμανία, την οποία θα επισκεφθώ, και αναμένουμε μετά την εκλογική διαδικασία στην Τουρκία να γίνουν τα επόμενα βήματα”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι παρακολουθεί  πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις που γίνονται και από τον κ. Ερντογάν, αλλά και από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης( Κεμάλ , “αλλά θα πρέπει να κινηθούμε στη βάση πραγματικών δεδομένων”.

Όσον αφορά τη γενικότερη προσέγγιση της Τουρκίας στο Κυπριακό “δεν αναμένω ουσιαστική αλλαγή σε περίπτωση που κερδίσει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης”, εκτίμησε και πρόσθεσε: ” Εκείνο που με ενδιαφέρει, εκείνο που μελετούμε εσωτερικά και έχουμε και τις δικές μας αναλύσεις, αλλά και τις εκτιμήσεις τρίτων, είναι σε σχέση με την προοπτική ενίσχυσης των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία, διότι εκείνο είναι που θεωρούμε ότι μπορεί να ξεκλειδώσει την προοπτική για επανέναρξη των συνομιλιών”.

Share this post