Ύστατο χαίρε στην Ζέτα Αιμιλιανίδου

Ύστατο χαίρε στην Ζέτα Αιμιλιανίδου

Η Κύπρος αποχαιρέτησε σήμερα την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 68 ετών την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα, όπου βρισκόταν σε καταστολή μετά από ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας που υπέστη.

Η σορός της τέως υπουργού Εργασίας τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8:00 έως τις 10:00. Η κηδεία τελέστηκε με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο και ακολούθως η ταφή έγινε στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Η κηδεία της τελέστηκε σε ατμόσφαιρα συντριβής και οδύνης. 

Επικήδειους λόγους είπαν  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου και ο Σύμβουλος της Υπουργού, Φάνος Κουρουφέξης.

 «Αγαπημένη μου Ζέτα»

Με μια προσωπική προσφώνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου. Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο περιέγραψε το κλίμα θλίψης που σκόρπισε η θάνατός της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Επικαλούμενος τα κύματα συμπάθειας από την αναγγελία του θανάτου της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε τα βασικά χαρακτηριστικά της γυναίκας και πολιτικού που για εννέα χρόνια, όπως είπε, είχε την τιμή να συνεργαστεί. Στάθηκε στη συμβολή της Υπουργού Εργασίας στην διατήρηση του ήπιου κλίματος στα εργασιακά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαρίθμησε μια σειρά μέτρα που η κυβέρνηση έκανε πράξη με την καθοριστική συμβολή της εκλιπούσας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως για όσα η ίδια πάλεψε θα γίνουν πράξη. Αναφέρθηκε στον Εθνικό Κατώτατο Μισθό και στη μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού και τη γονική άδεια.

 “Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, ήταν η μάνα μας”

«Η Ζέτα Αιμιλιανίδου, ήταν η μάνα μας, ο πιο στενός συγγενής, ο δικός μας άνθρωπος», ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο εκ των στενών συνεργατών της εκλιπούσας στο Υπουργείο Εργασίας, Φάνος Κουρουφέξης.

Μιλώντας εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου, ο κύριος Κουρουφέξης χαρακτήρισε προστάτη των εργαζομένων τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, σημειώνοντας πως το ήθος και η ακεραιότητά της αποτελούσαν τον θεμέλιο λίθο της ύπαρξής της.

Ο Φάνος Κουρουφέξης σημείωσε πως η υπουργός Εργασίας αναλάμβανε πάντα την ευθύνη για τα λάθη των συνεργατών της και δημιουργούσε έναν αδιαπέραστο θόλο για να τους προστατεύει.

Ανδρέας Μάτσας: Ο άνθρωπος των ανθρώπων

Αυθεντική, ατόφια, ανιδιοτελή και απόλυτα αξιοπρεπή, χαρακτήρισε τη Ζέτα Αιμιλιανίδου στον δικό του επικήδειο λόγο, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας.

Ανέφερε πως άπαντες αντλούσαν δύναμη από το πλεόνασμα της Ζέτας, σημειώνοντας πως συμπορεύτηκαν με την ταπεινότητα που την ξεχώριζε. Το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου έχει αξιολογηθεί και κριθεί από την κοινωνία και όσους το έχουν ανάγκη, τόνισε ο κύριος Μάτσας, χαρακτηρίζοντας την εκλιπούσα ως τον «άνθρωπο των ανθρώπων». Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ επεσήμανε πως η Ζέτα Αιμιλιανίδου τιθάσευε τα συμφέροντα και την ευχαρίστησε για τις παρακαταθήκες που άφησε πίσω της.

 Ένα τεράστιο ευχαριστώ από τον Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου
 Ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, εξέφρασε στον αποχαιρετισμό του εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.

Για όλα εκείνα, είπε, που η Ζέτα προσέφερε, για τους θεσμούς που εμπέδωσε, για τους μηχανισμούς που εισήγαγε, τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε και τα προβλήματα που διευθέτησε πριν εξελιχθούν σε κρίση.

Ο κύριος Αντωνίου τόνισε πως στους τομείς ευθύνης της Ζέτας Αιμιλιανίδου και στη διάρκεια της δικής της βάρδιας, κατά την έκφρασή του, η Κύπρος περπάτησε στα ναρκοπέδια όρθια και αξιοπρεπής, με το αποτύπωμα της δικής της ευπρέπειας, χαραγμένο μόνιμα στην ψυχή της πατρίδας.

Η οικογένεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με την σύζυγό του

 

Η  ταφή της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου  στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Λευκωσία, μακριά από τις κάμερες των ΜΓΕ

Share this post