ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση μετά από πέντε μέρες

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση μετά από πέντε μέρες

Πέρασαν πέντε ολόκληρες μέρες για να καταφέρει το ΥΠΕΞ να βγάλει ανακοίνωση για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαραυγή”,  με τίτλο : “Δεν γνωρίζουν στο ΥΠΕΞ, αν η σύζυγος του Χριστοδουλίδη… παρουσιάζεται στην εργασία της;”

Η ανακοίνωση , η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως “μνήμα του Αγίου Νεοφύτου”, στάληκε από το Γραφείο Τύπου και πληροφοριών , στις 18:11. Παρατίθεται αυτούσια : 

“Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε σχέση με το καθεστώς παραχώρησης αδειών σε λειτουργούς του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνουμε ότι στο Υπουργείο τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες και σύμφωνα με το Νόμο και τους Κανονισμούς διαδικασίες για έγκριση και παραχώρηση αδειών.

Ο τρόπος αξιοποίησης της κανονικής άδειας των λειτουργών αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα, απόφαση και επιλογή των λειτουργών και είναι στην κρίση της διοίκησης του Υπουργείου να εγκρίνει ή μη την ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων στη βάση υπηρεσιακών αναγκών.

Επιπρόσθετα, σημειώνουμε ότι δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε περιστατικό που να εκφεύγει του πλαισίου δικαιωμάτων των λειτουργών ή/και που να δημιουργεί υποψίες κατάχρησης και παραβίασης κανόνων χρηστής διοίκησης.

Νοείται πως η Διοίκηση του Υπουργείου επιδεικνύει τη δέουσα κατανόηση και ευελιξία και στις περιπτώσεις απουσίας σύντομης διάρκειας από το Υπουργείο, νοουμένου ότι αυτή είναι αιτιολογημένη και εντάσσεται στο πλαίσιο του μέτρου και της λογικής. “.

ΣΗΜ: Την ανακοίνωση θα σχολιάσουμε αύριο. 

Share this post