Βιβλιοπαρουσίαση νέων εκδόσεων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας & Αμμοχώστου.

Βιβλιοπαρουσίαση νέων εκδόσεων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας & Αμμοχώστου.

Μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη στο έκτο Διεθνές  Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ , 30 Απριλίου 2022, η βιβλιοπαρουσίαση των νέων εκδόσεων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εκδόσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο
©® pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Έκτο Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας

Σήμερα, μετά την αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, άρχισαν οι εργασίες του Έκτου Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας , με θέμα : «Η τιμή του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο», στο οποίο θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν εισήγηση διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γεωργία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Σουηδία και τον Λίβανο, σε θέματα που άπτονται διαφόρων επιστημονικών κλάδων, όπως Θεολογία, Φιλολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη, Παλαιογραφία, Λαογραφία και Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά.

Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών (2007 – 2022) από την ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, στον οποίο η Εκκλησία Κύπρου οφείλει την αποκατάσταση της κανονικής δομής της με την ανασύσταση των αρχαίων μητροπόλεων και επισκοπών της, 800 περίπου χρόνια μετά την κατάργησή τους κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας στην Κύπρο. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λήξουν στις 4 Μαΐου. 

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου αναγνώστηκε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη , Βαρθολομαίου, προς τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας & Αμμοχώστου, Βασίλειο. Διαβάστε το μήνυμα στο συνημμένο

Share this post