Τριμερής Αναστασιάδη – Τατάρ – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Τριμερής Αναστασιάδη – Τατάρ – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος  Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης βρέθηκε στον χώρο ξενοδοχείου στην Αθήνα όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και είχε συνάντηση τόσο με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, όσο και με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κύπριος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να προσδιορίσει ακριβώς ούτε την ημερομηνία, ούτε τη μορφή της συνάντησης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής των 9 νότιων χωρών της ΕΕ (EUMED) που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά πέραν των χωρών της ομάδας Μed7 (Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα), της Κροατίας και της Σλοβενίας. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και τις εργασίες της Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share this post