Η AHEPA θα τιμήσει στην Κύπρο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και άλλες προσωπικότητες

Η AHEPA θα τιμήσει στην Κύπρο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και άλλες προσωπικότητες

Μεταξύ αυτών περιλμβάνονται ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η πρόερος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιο .- Ελπιδοφόρος : Δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει την τουρκική εισβολή. 

 

Στην τελική φάση έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για το  επικείμενο παγκόσμιο συνέδριο «AHEPA Supreme Convention 2024», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στα 101 χρόνια δράσης της οργάνωσης. Το συνέδριο του 2024  συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 ετών από τα τραγικά γεγονότα του 1974, κάτι που «καταδεικνύει και την φιλοπατρία της ηγεσίας» της AHEPA. Χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου θα είναι το Radisson Beach Resort στην Λάρνακα από τις 21-27 Ιουλίου 2024 και αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 3000 άτομα. Οι περισσότεροι από τους συνέδρους  θα επισκεφθούν την Κύπρο για πρώτη φορά, ερχόμενοι κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Για την διοργάνωση του συνεδρίου την  βασική  ευθύνη έχουν ο εκ Πάφου Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος και ο Κυβερνήτη της AHEPA Κύπρου, Γιώργος Καλλένος.

Το «AHEPA Supreme Convention 2024» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στα 101 χρόνια δράσης της AHEPA. Είναι η τρίτη φορά που το Supreme Convention της AHEPA πραγματοποιείται εκτός Βορείου Αμερικής, ενώ είχε γίνει ένα συνέδριο τη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα,  και ακόμη ένα  στην Ελλάδα έγινε το 2021 επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 Ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, τόνισε ότι μέσα από την διοργάνωση του συνεδρίου στην Κύπρο, πέραν από την προβολή του κυπριακού  προβλήματος, θα υπάρξουν και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό της χώρας.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα  Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα συλλειτουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε ναό της Λάρνακας με τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ , το οποίο δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του μορφή, είναι:

ΚΥΠΡΟΣ -ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΧΕΠΑ 2024 by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


****************************************************************************************************************

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος : Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί η τουρκική εισβολή

«Πέρασαν 50 χρόνια από την εισβολή και την παράνομη κατάληψη και κατοχή του ενός τρίτου αυτού του κυρίαρχου νησιωτικού έθνους από τα Τουρκικά στρατεύματα», ένα γεγονός που δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει. 

Τόνισε δε ότι η Κύπρος είναι o θεμέλιος λίθος της Ελληνικής ταυτότητας και του πολιτισμού και θα παραμένει πάντα έτσι.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την Τουρκική κατοχή και εισβολή στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τίτλο «Κύπρος: Γη Αγκαλιάς» στο περιθώριο της 47ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2024.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της μουσικής εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε με θερμά λόγια όλους τους συντελεστές και χορηγούς της συναυλίας, καθώς και την Πρεσβεία της Κύπρου.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εμπνευστούν από τη βραδιά και να αγωνιστούν με σκοπό τη δικαιοσύνη στην Κύπρο λέγοντας ανοιχτά ότι «δεν θα επιτρέψουμε να περάσει άλλη μια δεκαετία χωρίς να γίνει αποδεκτή μια ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη λύση». Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στην διπλωμάτη Μυριάνθη Σπαθή από την Πρεσβεία της Κύπρου στις ΗΠΑ ένα δώρο, που παρέλαβε ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Λος Άντζελες Ανδρέας Κυπριανίδης, για τις άοκνες προσπάθειές της και την αφοσίωση της στον Κυπριακό αγώνα.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

 

Share this post