Το μεσημέρι η κηδεία του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου Β’ Γλύξμπουργκ

Το μεσημέρι η κηδεία του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου Β’ Γλύξμπουργκ

Τον αποχαιρετούν οι βασιλόφρονες της Ελλάδος και βασιλικά ζεύγη από το εξωτερικό. Αναβαθμισμένη η εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης. Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’ και την 12μελή Σύνοδο. Παρόντες   εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου  και Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.  

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κηδεύεται σήμερα ως ιδιώτης στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο έκπτωτος   βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος Β’ Γλύξμπουργκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 έτων την περασμένη Τρίτη, ύστερα από σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες. 

Η ελληνική κυβέρνηση αποφἀσισε την αναβάθμιση της εκπροσώπησης της και παρών  θα είναι ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος, και , όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά , η  υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.  

Της  Εξοδίου  Ακολουθίας  θα προεξάρχει ο  Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄ και οι αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

Θα παραστούν τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος,  πρώην βασιλείς και  διάδοχοι των θρόνων. 

 Στην Εξόδιο Ακολουθία θα βρίσκονται περίπου και 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του έκπτωτου  βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Επίσης, το παρών θα δώσουν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Λαοδικείας ,Θεοδώρητος,  και εκπρόσωποι Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.  

 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρές πολιτών στη Μητρόπολη για το ‘τελευταίο αντίο’ (news247.gr)

Share this post