Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με Διάταγμα «μπλοκάρει» το συνέδριο και τις εκλογές στην ΕΔΕΚ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με Διάταγμα «μπλοκάρει» το συνέδριο και τις εκλογές στην ΕΔΕΚ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα  διάταγμα,  με οποίο απαγορεύει τόσο τη διεξαγωγή του Παγκύπριου συνεδρίου της Κυριακής, όσο και των εκλογών του ερχόμενου Σαββάτου, 30 Οκτωβρίου.

Στο Δικαστήριο προσέφυγαν δεκαπέντε μέλη της ΕΔΕΚ , τα οποία τήρησαν  όλες τις  προβλεπόμενες διαδικασίες για μη αμφισβήτηση του διατάγματος, το οποίο προειδοποιεί : «Αν εσείς οι πιο πάνω αναφερόμενοι εναγόμενοι και /ή αντιπρόσωποι και/ή υπάλληλοι και/ή όργανά σας παραλείψετε να συμμορφωθείτε ΑΜΕΣΩΣ από την επίδοση του παρόντος διατάγματος σε εσάς, εσείς μεν οι κατά νόμον υπεύθυνοι υπόκεισθε σε σύλληψη ή δε περιουσία σας σε κατάσχεση».

 Το διάταγμα  «απαγορεύει στους εναγόμενους (την ΕΔΕΚ) και/ή αντιπρόσωπους και/ή υπαλλήλους και/ή όργανα τους να δώσουν οδηγίες και/ή να κηρύξουν την έναρξη και/ή να διεξάγουν το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο τους το οποίο καθορίστηκε για τις 23/10/2021 και την εκλογική διαδικασία που καθορίστηκε στις 30/10/2021, μέχρι την τελική εκδίκαση της παρούσας αγωγής και/ή μέχρι νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Το διάταγμα επιδόθηκε στην ΕΔΕΚ, ενώ δίδονται οδηγίες σε περίπτωση που η ΕΔΕΚ επιθυμεί να καταχωρήσει ένσταση, τότε αυτή θα πρέπει να καταχωρηθεί μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία και τα όσα αιτούνται τα δεκαπέντε μέλη της ΕΔΕΚ θα εξεταστούν κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία, η οποία έχει οριστεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου.

Τα 15 μέλη , που προσέφυγαν στο Δικαστήριο για την έκδοση διατάγματος , είναι οι: Διογένους Αντρέας, Θεοδούλου Μιχάλης, Ιωαννίδης Αντώνης, Κόμπος Αδάμος, Κουτσοκούμνης Νέμος, Κτίστης Σωκράτης, Μαυρομμάτη Λουΐζα, Παναγιώτου Λεωνίδας, Πιερίδης Γιάννης, Ρούσος Χρίστος, Συλιανίδης Νίκος, Φακοντής Παναγιώτης, Χάρη Γεώργιος και Χριστοδούλου Πέτρος.

Από την ΕΔΕΚ δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση, της οποίας η ηγεσία  , όπως φαίνεται   μελετά το διάταγμα μαζί με τους νομικούς της συμβούλους για να αποφασιστεί ο χειρισμός του θέματος. 

Με τις εξελίξεις αυτές δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι  ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τροποποίηση του περί πολιτικών κομμάτων νόμου, ώστε οι αποφάσεις πολιτικών κομμάτων, οι οποίες προβλέπονται στις πρόνοιες του καταστατικού τους, να μην υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο. 

Διάταγμα Ε.Δ. Λευκωσίας κατά της ηγεσίας της ΕΔΕΚ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post