Το ΑΚΕΛ αφαίρεσε τα κομματικά αξιώματα από τον Γ. Λαμάρη

Το ΑΚΕΛ αφαίρεσε τα κομματικά αξιώματα από τον Γ. Λαμάρη

Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα κομματικά αξιώματα από τον πρώην βουλευτή Γιάννο Λαμάρη, γιατί με την συνταξιοδότηση του δεν κατέθεσε το εφάπαξ που εισέπραξε στα ταμεία του κόμματος.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Αλήθεια», το προηγούμενο διάστημα διεξήχθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο ο κ. Λαμάρης αρνήθηκε να καταθέσει το εφάπαξ, με τα όργανα του ΑΚΕΛ να αποφασίζουν την αφαίρεση όλων των κομματικών του αξιωμάτων στο Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Λαμάρης ,  επιβεβαιώνοντας την πληροφορία, σημείωσε πως η διαφωνία του με το ΑΚΕΛ είναι οικονομική και όχι ιδεολογική. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι παραμένει μέλος του κόμματος. Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό, ο κ. Λαμάρης παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Παρόμοιο θέμα, σημειώνει σε ανταπόκριση στην εφημερίδα των Αθηνών “Πρώτο Θέμα” ο δημοσιογράφος Μ. Καλαντζήςτέθηκε στο παρελθόν και με άλλους βουλευτές του ΑΚΕΛ που δεν έδωσαν το εφάπαξ τους στο κόμμα και διαγράφηκαν. Το 2016 ο δεύτερος τη τάξει στο κόμμα Νίκος Κατσουρίδης δεν κατέθεσε επίσης το εφάπαξ στα ταμεία του ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ από τότε συζητά με τον πρώην βουλευτή του για την καταβολή του εφάπαξ, με την απειλή για διαγραφή από το κόμμα σε περίπτωση που ο τέως βουλευτής δεν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του κόμματος.

Ο κ. Κατσουρίδης τότε είχε υποστηρίξει ότι ούτε ο πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος, πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, είχε καταθέσει το εφάπαξ του, κάτι που ο νυν ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού διέψευσε.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΑΚΕΛ, όλα τα στελέχη του κατέχουν αξιώματα (βουλευτές, υπουργοί ευρωβουλευτές) καταθέτουν τον μισθό τους και όλα τα ωφελήματα στα ταμεία του κόμματος και πληρώνονται με κομματικό μισθό.

Share this post