Την Τρίτη στην Λευκωσία ο Λαβρόφ

Την Τρίτη στην Λευκωσία ο Λαβρόφ

Κ. Κούσιος: Η  Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης notam ή navtex 

 

Την ερχόμενη Τρίτη θα είναι στην Λευκωσία ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Η επίσκεψη είχε διευθετηθεί αρχές του περασμένου μήνα σε τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη -Πούτιν,

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Κυριάκος  Κούσιος,  ερωτηθείς για το θέμα της έκδοσης νέων navtex από πλευράς Τουρκίας για ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού είπε ότι «είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης notam ή navtex και απευθύνεται σε συγκεκριμένο οργανισμό, τον NAVAREA III.

Και είναι γνωστό ότι η Τουρκία παρεμβαίνοντας εκδίδει κάποιες άλλες navtex. Όμως έχουμε ενημέρωση και όταν πρόκειται για έκδοση notam και navtex αυτό γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αίτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σε άλλη  ερώτηση είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία σαφέστατα ενημερώθηκε για όλα», ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τη Ρωσία απάντησε «όχι. Το παράπονο μας είναι για την εκμετάλλευση που τυγχάνει από την Τουρκία».    

Share this post