Τιμή στον αγωνιστή Άντρο Φιλιππίδη από τον Δ. Παπαδάκη

Τιμή στον αγωνιστή Άντρο Φιλιππίδη από τον Δ. Παπαδάκη

Ονοματοδοσία Αίθουσας Συνεδριάσεων, στο Γραφείο του Ευρωβουλευτή  προς τιμήν του  αείμνηστου αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αντίστασης

“Άντρος Φιλιππίδης” ονομάζεται πλέον η αίθουσα συνεδριάσεων  στο γραφείο, στην Λευκωσία,  του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη. Η ονοματοδοσία έγινε σε λιτή εκδήλωση για να τιμηθεί η  μνήμη του αείμνηστου αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αντίστασης, Άντρου Φιλιππίδη.

Ανακοίνωση του Γραφείου του Ευρωβουλευτή αναφέρει: “Ο Άντρος, τα τελευταία χρόνια, είχε συνδέσει την δράση του με το Γραφείο μας και η ονοματοδοσία της αίθουσας συνεδριάσεων, αποτελεί μία ελάχιστη και οφειλόμενη ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό του αλλά και την οικογένειά του.

Ο Δ. Παπαδάκης  με την οικογένεια του Άντρου Φιλιππίδη

Υπήρξε επίλεκτο μέλος και στέλεχος της ΕΔΕΚ, με προσωπικότητα και κριτική σκέψη, ελεύθερο πνεύμα και με οδοδείκτη τις αρχές, τις αξίες και το ήθος του.

Ήταν ένας κορυφαίος αγωνιστής της αντίστασης, όπου το 1974 με τις μάχες που έδωσε κατά των πραξικοπηματιών στο Καϊμακλί και στην Αρχιεπισκοπή, έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του τόπου.

 Ένας άνθρωπος ηθικός, ευθύς, ντόμπρος και θαρραλέος. Λεβέντης άνθρωπος, από τους λίγους.

 

Για τον Άντρο Φιλιππίδη, τον δημοκράτη, τον πατριώτη, τον επαναστάτη, τον ασυμβίβαστο, τον φίλο και αδελφό μας”.

Share this post