Θεσμοθετήθηκε διάλογος ΕΣΚ-ΡΙΚ

Θεσμοθετήθηκε διάλογος ΕΣΚ-ΡΙΚ

Κλιμάκιο της ηγεσίας της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, ύστερα από αίτημα της συντεχνίας. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οι εργασιακές σχέσεις και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Ίδρυμα, καθώς επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε ακόμη ο ρόλος και η αποστολή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πως επιτελούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο διάλογος υπήρξε εκτενής, ειλικρινής και εποικοδομητικός. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η θεσμοθέτηση του διαλόγου μεταξύ ΕΣΚ και ΡΙΚ σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι που η ενημερότητα των δύο πλευρών να αποφέρει πάντα ορθολογιστικότερη διαχείριση όλων των ζητημάτων εκατέρωθεν.

Από συνδικαλιστικής πλευράς, ηγέρθησαν θέματα προκήρυξης νέων δημοσιογραφικών θέσεων, ανέλιξης των δημοσιογράφων του Ιδρύματος, καθώς επίσης και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ενημερωτικό χαρακτήρα και την αποστολή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Από πλευράς ΕΣΚ στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Φράγκος, η Αντιπρόεδρος Λένια Καρατζιά και ο Ταμίας του Δ.Σ. Γιάννης Σεϊτανίδης. Από πλευράς ΡΙΚ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Μιχαήλ, ο Γενικός Διευθυντής Θανάσης Τσώκος και οι αναπληρωτές διευθυντές τηλεόρασης και ραδιοφώνου Σάββας Αριστοδήμου και Κατερίνα Μηλιώτου, αντιστοίχως.

Share this post