Δημοσιογραφικό βραβείο Shireen Abu Akleh για γυναίκες δημοσιογράφους

Δημοσιογραφικό βραβείο Shireen Abu Akleh για γυναίκες δημοσιογράφους

Η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα των γυναικών δημοσιογράφων θα τιμηθεί σε ένα νέο ετήσιο βραβείο που απονέμεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) και τη Διεθνή Ένωση Γαλλόφωνου Τύπου (UPF). Το βραβείο θεσπίστηκε στη μνήμη της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh, η οποία σκοτώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Κατυ ενώ έκανε ζωντανό ρεπορτάζ στις 11 Μαΐου 2022.

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο Shireen Abu Akleh είναι ανοιχτές για γυναίκες δημοσιογράφους και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Πρόταση υποψηφιότητας μπορεί να γίνει από τις ίδιες, τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς που εργάζονται ή από δημοσιογραφικές ενώσεις, συνοδευόμενες από λεπτομερείς περιγραφές της δημοσιογραφικής τους συνεισφοράς, του θάρρους και της γενναιότητας που επιδεικνύουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους και σε επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Η νικήτρια του βραβείου θα λάβει χρηματικό έπαθλο €5000 σε τελετή βράβευσης που έχει προγραμματιστεί για τη Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  στις 10 Δεκεμβρίου 2024, στο Παρίσι.

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να αποσταλούν με e-mail στις ακόλουθες διευθύνσεις το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2024:

Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ): [email protected]

Διεθνής Ένωση Γαλλόφωνου Τύπου (UPF): [email protected]

Share this post