Θ. Λαλάκος: Το Κυπριακό παραμένει το μεγάλο εθνικό θέμα για την Ελλάδα

Θ. Λαλάκος: Το Κυπριακό παραμένει το μεγάλο εθνικό θέμα για την Ελλάδα

Στέφανος Στεφάνου: Η συνεργασία του ΑΚΕΛ με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και την ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο θα συνεχιστεί

Για την Ελλάδα το Κυπριακό ήταν και παραμένει το μεγάλο εθνικό θέμα, δήλωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Θεοχάρης Λαλάκος στα γραφεία του ΑΚΕΛ όπου μετέβη για να συγχαρεί τον νέο ΓΓ του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου.

 

«Είναι το κύριο εθνικό θέμα, είναι ένα θέμα το οποίο αφορά την Ελλάδα, θα συνεχίσει να την αφορά, θα το παρακολουθούμε στενά και θα συνεχιστεί ο στενότατος συντονισμός με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την επίλυση ενός πολύ δύσκολου προβλήματος».

 

Ο Έλληνας Πρέσβης ανέφερε ότι συζήτησαν για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία των πολιτών στις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των ΗΕ, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σε αντίθεση με αυτά που προσπαθεί η τουρκική και η τ/κ πλευρά «να επιβάλουν πλαγίως».

 

Ο κ. Λαλάκος συνεχάρη τον κ. Στεφάνου για την εκλογή του, σημείωσε ότι η ελληνική Πρεσβεία έχει σχέσεις με τα θεσμικά κόμματα της Κύπρου και το ΑΚΕΛ είναι ένα ιστορικό, θεσμικό κόμμα. Υπενθύμισε ότι ο απελθών  ΓΓ του κόμματος είχε μεταβεί πρόσφατα στην Αθήνα και η νέα ηγεσία του ΑΚΕΛ στο εγγύς μέλλον θα έχει επαφές με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή εξουσία.

 

Ο νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε από πλευράς του ότι η Ελλάδα είναι το βασικό στήριγμα της Κύπρου στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης του τόπου και του λαού, σε μια περίοδο που υπάρχουν ανησυχίες για εξελίξεις σε σχέση με την Αμμόχωστο, εν αναμονή και της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Κύπρο με ό,τι φέρεται πως θα εξαγγείλει.

 

Η συνεργασία του ΑΚΕΛ με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και την ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο θα συνεχιστεί, πρόσθεσε. Ο διάλογος και οι σχέσεις που έχουμε είναι πάντοτε ειλικρινής και εγκάρδιος και αμοιβαία επωφελής, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, «ώστε μαζί μέσα από την συζήτηση, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να κάνει το καλύτερο δυνατό και για την περαιτέρω και συνεχή ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών σε διάφορα επίπεδα, και κυρίως στο ζήτημα του Κυπριακού». Ένα καθοριστικό, όπως είπε, θέμα για την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ. Ευχαρίστησε δε τον Έλληνα Πρέσβη για τη συνάντηση.

 

Share this post