Τελικά συμφώνησε και ο Ν. Χριστοδουλίδης στη διοργάνωση debates

Τελικά συμφώνησε και ο Ν. Χριστοδουλίδης στη διοργάνωση debates

Στη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) μεταξύ όλων των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας «με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, ενισχύει τον δημοκρατικό διάλογο και προάγει τον πολιτικό πολιτισμό», συμφώνησαν τα εκλογικά επιτελεία πέντε υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Τύπου.

Πρόκειται για τα εκλογικά επιτελεία των Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη και Γιώργου Κολοκασίδη, τα οποία πραγματοποίησαν χθες την πρώτη άτυπη συνάντηση, όπου αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος και συμφωνήσαν να συνεχίσουν τον διάλογο.

«Τέτοιες συζητήσεις», αναφέρουν, «θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: “Για αυτό το σκοπό καλούμε και τα άλλα Επιτελεία, που προσκλήθηκαν χθες και δεν παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια που γίνεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, καλούμε την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ), αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια που εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος”.

Η γραπτή πρόταση για την “Κοινή διοργάνωση θεματικών συζητήσεων των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας” είχε σταλεί σε όλα τα επιτελεία υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη, απαντώντας ουσιαστικά στην αναφορά του Νίκου Χριστοδουλίδη σε δηλώσεις του στον “Άλφα”, ότι δεν ήταν ενημερωμένος για την χθεσινή συνάντηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Κολοκασίδη  δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση από το επιτελείο Χριστοδουλίδη και ακολούθως, αποστάλθηκε νέα πρόσκληση για τη συνάντηση της Τετάρτης σε όσους είχαν απαντήσει θετικά στην πρόταση Κολοκασίδη.

 Η  πρόσκληση,  που στάλθηκε στις 8 Ιουνίου.

 

 

 

Share this post