Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, που θα ενημερώνουν τον Τύπο

Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, που θα ενημερώνουν τον Τύπο

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναπληρωτής Δόξα Κωμοδρόμου*

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης (φωτογραφία επάνω) γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1984 στην Πάφο.  Αποφίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου και ακολούθως εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.  Είναι κάτοχος πτυχίου Αρχιτέκτονα Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ (UPenn).

Με το πέρας των σπουδών του επέστρεψε Κύπρο όπου και εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός σε Αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα τη Λεμεσό. 

Από πολύ μικρή ηλικία αναμείχθηκε με τα κοινά.  Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου.  Πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης το 2008-2009 και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης.  Το 2012 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Παγκύπρια.  Τον Αύγουστο του 2015 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου, θέση που κατείχε μέχρι τον Μάιο του 2017.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Πάφος 2017” και από το 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2022 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου μέχρι που παραιτήθηκε από την θέση του.

Είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Σοφοκλέους με την οποία έχουν ένα γιο, τον Γιώργο.

Δόξα Κωμοδρόμου

Η Δόξα Κωμοδρόμου κατάγεται από την Αθηένου της Επαρχίας Λάρνακας. Εργάζεται στο Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2007 μέχρι σήμερα. Είναι Εκπρόσωπος Τύπου και Επικεφαλής του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών στην Πρυτανεία του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, διοργανώνοντας, συντονίζοντας και παρουσιάζοντας όλες τις Τελετές Αποφοίτησης και Τελετές Αναγόρευσης. Επιπρόσθετα διοργανώνει τα εγκαίνια των κτηριακών εγκαταστάσεων και θεμελίων λίθων στην Πανεπιστημιούπολη και συνεργάζεται στενά με την εκάστοτε Πολιτεία για φιλοξενίες πρωθυπουργών και προέδρων ξένων χωρών, αλλά και ευρωπαίων αξιωματούχων στην Κύπρο. Στα συν των επιτευγμάτων της και οι διοργανώσεις πολλών δράσεων εκτός Κύπρου, όπως η πρόσφατη Τελετή Αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μάλιστα, ως αρχηγός αποστολής, η Δόξα Κωμοδρόμου διοργάνωσε, επιμελήθηκε και συνόδευσε φοιτητές/τριες στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο για συμμετοχή σε διεθνής διαγωνισμούς.

Διετέλεσε προσωπική συνεργάτιδα του Βουλευτή κι αργότερα Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. και Ευρωβουλευτή, Γιαννάκη Μάτση για 15 χρόνια τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο (Βρυξέλλες, Στρασβούργο).

Τα τελευταία 20 χρόνια συνεργάστηκε με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια (Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου και Συγκρότημα Δίας-Τηλεόραση Σίγμα), παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων και εκπομπές λόγου. Τους τελευταίους έξι μήνες παρουσιάζει την πρωτοποριακή εκπομπή του ΡΙΚ «Πανεπιστημιακοί Θησαυροί», με συμμετοχή όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κύπρου.

Ως δημοσιογράφος παραδίδει, επίσης, σεμινάρια Αγωγής Λόγου και Ορθοφωνίας στους σπουδαστές/στριες του Τμήματος Δημοσιογραφίας και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master Degree) του Πανεπιστημίου Κύπρου στις «Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες». Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξασφάλισε το πρώτο της πτυχίο στη Δημοσιογραφία και τις Δημόσιες Σχέσεις “Communications”, (Bachelor Degree), με βαθμό άριστα με διάκριση (3.72).

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κυριάκος Μάτσης, η φυσιογνωμία ενός στοχαστή που τάχθηκε στον Αγώνα της ΕΟΚΑ», εκδόσεις ΑΦΗ. Αυτή την περίοδο εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Ο ρόλος που διαδραμάτισε η Κυπριακή Ραδιοφωνική Υπηρεσία στον Αγώνα της ΕΟΚΑ», με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρο Παπαπολυβίου. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, πέρασε με απόλυτη επιτυχία το τελευταίο στάδιο της ερευνητικής επιστημονικής της πρότασης.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κωμοδρόμο και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Ανδρέα και τον Σπύρο.

* Τα βιογραφικά σημειώματα είναι αυτά , που έδωσε στην δημοσιότητα η προεδρία της Δημοκρατίας

Share this post