Συνέχεια συναντήσεων προέδρου ΔΗΣΥ με τουρκοκύπριους πολιτικούς

Συνέχεια συναντήσεων προέδρου ΔΗΣΥ με τουρκοκύπριους πολιτικούς

ΔΗΣΥ: “Η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του πλαισίου Γκουτέρες είναι μονόδρομος για την Κύπρο”.

O πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) ,  Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του, Γιώργο Γεωργίου και τον υπεύθυνο Διεύθυνσης Κυπριακού,  Χαράλαμπο Σταυρίδη, συνέχισε τον κύκλο επαφών με τ/κ πολιτικά κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες της τ/κ κοινότητας, ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στο τέλος Απριλίου στη Γενεύη.

Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP),  Τζεμάλ Οτζιγίτ, τον τέως ηγέτη της τ/κ κοινότητας,  Μουσταφά Ακιντζί, και τον πρώην διαπραγματευτή της τ/κ κοινότητας,  Οζντίλ Ναμί, στους οποίους , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ,  “επανέλαβε τις ξεκάθαρες θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για στήριξη του συμφωνηθέντος πλαισίου όπως αυτό καθορίζεται στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και εντός των παραμέτρων του πλαισίου Γκουτέρες.

 

Ο κύκλος συναντήσεων με τ/κ πολιτικά κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες της τ/κ κοινότητας θα συνεχιστούν, τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές, με στόχο τη μέγιστη δυνατή στήριξη της προσπάθειας για επίλυση του κυπριακού.

Ο Χαράλαμπος Σταυρίδης δήλωσε ότι “Η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του πλαισίου Γκουτέρες είναι μονόδρομος για την Κύπρο”.

Share this post