Συνάντηση πρέσβη Ουκρανίας με την αντιπρόσωπο της Ε. Ε. στην Κύπρο

Συνάντηση πρέσβη Ουκρανίας με την αντιπρόσωπο της Ε. Ε. στην Κύπρο

Το Σάββατο,  30 Ιανουαρίου , στη Λεμεσό,  εκδήλωση για έκφραση  υποστήριξης  στην Ουκρανία.

Ο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία Ruslan Nimchinsky  συναντήθηκε σήμερα με την  επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα. Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων  για  θέματα της περιφερειακής και γενικής ευρωπαϊκής ατζέντας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ουκρανία και στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία ενόψει της αυξημένης στρατιωτικής παρουσίας από πλευράς Ρωσικής Ομοσπονδίας στα σύνορα με την Ουκρανία . 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Ουκρανίας ο Πρέσβης Ruslan Nimchinsky εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για “την έμπρακτη βοήθεια και την αποφασιστική υποστήριξη της ΕΕ που δέχεται η Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής επιθετικότητας”.
 Η κυρία Μυρτώ Ζαμπάρτα  επιβεβαίωσε τη σταθερή και διαρκή υποστήριξη της ΕΕ για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ σημείωσε επίσης ότι “οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανία θα έχει τεράστιες συνέπειες”. Επιπλέον, ανάφερε , ότι ο πρόεδρος της ΕΕ, πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε ότι ” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εγκρίνει απόφαση να διαθέσει πρόσθετους πόρους οικονομικής ενίσχυσης στην Ουκρανία, ξεκινώντας ένα νέο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής σε ποσό 1, 2 bi Ιλιον ευρώ”.
Στη  συνάντηση συμφωνήθηκε  η συνέχιση της ενεργού αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο διπλωματικών αποστολών.

Ειρηνική δράση για την υποστήριξη της Ουκρανίας «Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Το Σάββατο,  30 Ιανουαρίου στις 11:30 στο ανάχωμα του Μώλου, στη Λεμεσό, η Ουκρανο-Κυπριακή Επιτροπή Φιλίας  οργανώνει εκδήλωση για έκφραση  υποστήριξης  στην Ουκρανία.

                                                 Ο Ουκρανός πρέσβης Ruslan Nimchinsky με συμπατριώτες του, που ζουν στην Κύπρο

Οι Οργανωτές , σύμφωνα με ανακοίνωση , “εφιστούν  την προσοχή των κυπριακών αρχών και όλων όσων ζουν στο νησί στην κατάσταση στη διεθνή σκηνή γύρω από την Ευρώπη και την Ουκρανία, ιδιαίτερα στις απαράδεκτες απαιτήσεις, τις απειλές και την επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο”.

 

Share this post