Συλλογική από το Π.Γ . της ΕΔΕΚ η διαχείριση της υπόθεσης Παπαδάκη

Συλλογική από το Π.Γ . της ΕΔΕΚ η διαχείριση της υπόθεσης Παπαδάκη

Για την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ να προχωρήσει με διαγραφή του ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδάκη ενημερώθηκαν απόψε τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος .

Παρουσία και του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, τονίστηκε στο Πολιτικό Γραφείο πως η διαχείριση του θέματος είναι συλλογική και γίνεται με βάση το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος.

Ωστόσο , δεν ανέφερε πόσα από τα μέλη του Π.Γ. ήταν παρόντα στην συνεδρίαση

Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, ανέφερε πως τα μέλη ενημερώθηκαν για την απόφαση της διαγραφής του κ. Παπαδάκη λόγω αντικομματικής συμπεριφοράς και «συγκεκριμένα για τη συστηματική παραβίαση ομόφωνων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του κόμματος από την Δημήτρη Παπαδάκη όπως και άρθρων του καταστατικού».

Η κ. Βασιλειάδου ξεκαθάρισε επίσης πως «το όλο θέμα δεν αποτελεί αντιπαράθεση του Προέδρου του κόμματος με τον Δημήτρη Παπαδάκη. Όπως κάθε υγιής οργανισμός, όπως η πολιτεία έχει κανονισμούς και θεσμική λειτουργία, έτσι και η ΕΔΕΚ έχει καταστατικό και κανονισμούς λειτουργίας. Λογικό και αναμενόμενο είναι όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση όταν κάποιος παρανομεί ή δεν συμμορφώνεται στα θέσμια, να έχει και επιπτώσεις . Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα βήματα».

ΦΩΤΟ: Στ. Κουρατζής
Τόνισε επίσης πως «η διαχείριση του θέματος είναι συλλογική και γίνεται με βάση το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος».

Σε ερώτηση κατά πόσο τα στοιχεία που δίνονται στο πολιτικό γραφείο θα δοθούν και στη δημοσιότητα, η κα. Βασιλειάδου απάντησε «φυσικά». Ερωτηθείσα κατά πόσο ο κ. Σιζόπουλος έχει κληθεί από την Αστυνομία για δώσει τα στοιχεία, ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί μέχρι στιγμής, αλλά όταν κληθεί είναι έτοιμος και θα τα δώσει.

Share this post