Στην Αθήνα ο Ν. Χριστοδουλίδης

Στην Αθήνα ο Ν. Χριστοδουλίδης

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στι 13 και 14 Μαρτίου. Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει σχετικά:

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά  Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, θα μεταβεί την ερχόμενη  Κυριακή, 12 Μαρτίου, στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη με επαφές  με την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Το επίσημο πρόγραμμα επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη θα αρχίσει στις 13 Μαρτίου στις 10.15 το πρωί με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο στο Μνημείο του Άγνωστου  Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα  πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη με τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος, το κορυφαίο παράσημο του Τάγματος Του Σωτήρος που απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στις 12μ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου και του Πρωθυπουργού.

Στη 1.30μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 5μμ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα απονέμει στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πολεμικό Μουσείο, όπου στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους ομνύσαντες τον «Όρκο των Αθηνών» της 7ης Μαρτίου 1953. Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα

απευθύνει χαιρετισμό.

Την Τρίτη, 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια, ενώ στη συνέχεια θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 8.20 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον κ.

 Δένδια, στις 9πμ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στις 9.50πμ με τον Πρόεδρο

του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη, στις 10.25πμ με τον ΓΓ της Κ.Ε. του

 Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 11πμ με τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο

 Βελόπουλο και στις 11.35πμ με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα με συνάντηση στη 1μμ, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στην Αθήνα, ο Υπουργός

Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος

Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, ο Πρέσβης της

Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου

της Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου

του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του

Γραφείου του Προέδρου θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους Ελλαδίτες ομολόγους τους”.

ΦΩΤΟ: Ανδρέας Λουκαΐδης

Share this post