Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η πρόεδρος της Βουλής

Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη η πρόεδρος της Βουλής

Χρηματικό ποσό  για την αγορά δώρων, τα οποία θα προσφέρονταν από την κυρία Δημητρίου   θα διατεθεί, κατά ένα μέρος, ως χρηματική εισφορά, στο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» και, το υπόλοιπο ποσό, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες-θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους. 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου αναχώρησε το απόγευμα για την Αθήνα για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα. Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κα Μαρίνα Αδαμίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Ιωάννα Συγκρασίτη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της κας Δημητρίου ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της, ο οποίος και θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της. Η κα Δημητρίου θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια. Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εξάλλου και με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Συγγενών Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας.

Με απόφαση της Προέδρου της Βουλής και σε συνεννόηση με τη φιλοξενούσα χώρα,  χρηματικό ποσό που προοριζόταν για την αγορά δώρων, τα οποία θα προσφέρονταν από την κυρία Δημητρίου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της,  θα διατεθεί, κατά ένα μέρος, ως χρηματική εισφορά, στο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» και, το υπόλοιπο ποσό, για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες-θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στους 19 ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Ελλάδος.

Την εισφορά της Βουλής των Αντιπροσώπων στο «Ελπίδα –  Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» θα παραδώσει η κα Δημητρίου στην Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε συνάντησή τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ».

Η κα Δημητρίου θα παραδώσει, επίσης, προσωπικά την εισφορά στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Αθήνας, κατά την εκεί επίσκεψή της, στην παρουσία της Υφυπουργού για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κας Μαρίας Συρεγγέλα. 

Share this post