Στέφανος Στεφάνου: Στόχος μέχρι τις βουλευτικές εκλογές ένα ισχυρό ΑΚΕΛ

Στέφανος Στεφάνου: Στόχος μέχρι τις βουλευτικές εκλογές ένα ισχυρό ΑΚΕΛ

Σημείο ανασυγκρότησης το επερχόμενο Καταστατικό Συνέδριο το Φθινόπωρο

«Ένα ισχυρό ΑΚΕΛ παράγει και στηρίζει μια ισχυρή ελπίδα για τον τόπο. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε ένα ισχυρό ΑΚΕΛ και αυτό θα το πετύχουμε επαναφέροντας το κόμμα εκεί που ιστορικά έταξε τον εαυτό του μέσα από τους δεκαετείς αγώνες. Και αυτός είναι ο στόχος μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές», διαμήνυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αποτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών και προδιαγράφοντας τους στόχους του κόμματος για την επόμενη μέρα.

Μιλώντας σε μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις στελεχών, μελών του κόμματος και ανθρώπων με τους οποίους συνοδοιπόρησε το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές στη Λάρνακα, τη Λεμεσό και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στους στόχους και τα καθήκοντα που εγείρονται ενώπιον του Κόμματος.

Ειδικά για την επόμενη μέρα στο ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου παρέπεμψε στον οδικό χάρτη που έχει διαμορφωθεί για υλοποίηση των αποφάσεων του Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος με «σημείο ανασυγκρότησης το Καταστατικό Συνέδριο» που θα γίνει το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Υπενθύμισε ότι στο Τακτικό Συνέδριο αποφασίστηκε ότι «θα ισχυροποιήσουμε τις σχέσεις μας με την κοινωνία και θα ανοίξουμε περισσότερο το κόμμα μας προς την κοινωνία». Υπενθύμισε επίσης ότι το 1941 όταν ιδρύθηκε το ΑΚΕΛ, ιδρύθηκε ακριβώς για να δίνει τη δυνατότητα στο ΑΚΕΛ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για υλοποίηση των προοδευτικών καθηκόντων της εποχής. «Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες συνθήκες, στη σύγχρονη εποχή, στον τρόπο που λειτουργεί, αντιδρά, σκέφτεται και προτεραιοποιεί η κοινωνία. Με αυτό το τρόπο το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να είναι η βασική δύναμη προόδου και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση του μέσα στην κοινωνία αλλά και μέσα στο πολιτικό σύστημα», τόνισε.

Αξιοποίηση του κεφαλαίου που λέγεται Αντρέας Μαυρογιάννης

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο που λέγεται Αντρέας Μαυρογιάννης και όλους τους ανθρώπους και συναγωνιστές με τους οποίους «συνοδοιπορήσαμε όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις προεδρικές εκλογές ασφαλώς και θα τους αξιοποιήσουμε, ασφαλώς και θα διατηρήσουμε επαφή, ασφαλώς και θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί να πορευόμαστε. Επομένως χρειάζεται να συζητήσουμε πώς και με ποιες οργανωτικές μορφές θα το πετύχουμε. Και θα το πετύχουμε! Πετυχαίνοντας αυτό το πράγμα θα βοηθήσουμε το Κίνημά μας να διευρύνει το λόγο του, την επιρροή του και τη δύναμή του, να έχει παρέμβαση ευρύτερα στην κοινωνία».

Υπεύθυνη και διεκδικητική αντιπολίτευση

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαμήνυσε ότι το Κόμμα θα είναι υπεύθυνη, σοβαρή, πατριωτική και διεκδικητική αντιπολίτευση. Τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ έχει την υπευθυνότητα στο DNA του, σημείωσε ότι «ακόμα και στη δεκαετία του ΔΗΣΥ που το ΑΚΕΛ δέχθηκε αήθεις, ισοπεδωτικές  και άδικες επιθέσεις, όταν χρειάστηκε να βάλουμε πλάτη, βάλαμε πλάτη. Και για το Κυπριακό και για το ΓΕΣΥ και για μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν». Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να είναι διεκδικητικό «γιατί υπάρχουν πολιτικές οι οποίες είναι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, της πλειοψηφίας της κοινωνία. Το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορο και παθητικό, όταν βλέπει πολιτικές να αφαιρούν δικαιώματα, να απειλούν κατακτήσεις ή να υποβιβάζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας ή να διολισθαίνουμε μέρα με τη μέρα προς τη διχοτόμηση».

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρέπεμψε στο βασικό μήνυμα που βγαίνει από τις αντιδράσεις του κόσμου από το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών μέχρι και σήμερα: Ο κόσμος μας δηλώνει «ξανά περήφανος για το κόμμα μας, που σηκώσαμε ανάστημα και δώσαμε αγώνες πρώτα από όλα για την Κύπρο μας και τον λαό μας για. Το ΑΚΕΛ με τους αγώνες του υπηρετεί την Κύπρο και το λαό μας».

Σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τις εκλογές» και πως «ό,τι περνούσε από το χέρι μας το κάναμε».  Χαρακτήρισε «μεγάλο κατόρθωμα» το γεγονός ότι «ο κόσμος μας στο β’ γύρο των εκλογών μπήκε στην κάλπη με την πεποίθηση ότι θα μπορούμε να κερδίσουμε» και υπενθύμισε ότι «ξεκινήσαμε με ένα κόμμα που βγήκε λαβωμένο από μερικές εκλογικές αναμετρήσεις, βρέθηκε σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά και έπρεπε το 22% να το κάνουμε 50%+1 ψήφο για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα στον τόπο και μάλιστα σε ένα περιβάλλον εχθρικό».

Ο Στέφανος Στεφάνου  ανέφερε πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ικανοποιήσει την ανάγκη για προοδευτική αλλαγή και  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση υπό το νέο Πρόεδρο δεν θα μπορέσει να απαντήσει θετικά στις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν ενώπιον μας.

Ήθος ενάντια στον αμοραλισμό και την ανηθικότητα

 Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως «η μάχη που δώσαμε στις προεδρικές εκλογές στην πραγματικότητα ήταν μια μάχη του προοδευτισμού ενάντια στο συντηρητισμό. Ήταν μια μάχη του ορθολογισμού ενάντια στον λαϊκισμό και τα φοβικά σύνδρομα». Παρατήρησε πως καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ειδικά στο τελευταίο διάστημα «οι αντίπαλοι μας, αντί να μιλούν για τις δικές τους προτάσεις, αντί να μιλούν για τη δική τους πολιτική, κατέφυγαν στα φοβικά σύνδρομα, προσπαθώντας να εκφοβίσουν τον κόσμο σε βάρος του ΑΚΕΛ.

Γιατί ξέρουν ότι ένας φοβισμένος λαός, μια φοβισμένη κοινωνία εύκολα χειραγωγείται. Εμείς θέλουμε σκεπτόμενους πολίτες. Πολίτες με ορθολογική σκέψη. Όταν κυριαρχεί ο ορθολογισμός τότε κάθε πολίτης, εργαζόμενος, απλός άνθρωπος, μπορεί εύκολα να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προοπτική και η πρόοδος βρίσκεται στην Αριστερά, βρίσκεται στο Λαϊκό Κίνημα, βρίσκεται στο ΑΚΕΛ».  Παρατήρησε επίσης ότι η μάχη των προεδρικών ήταν μάχη πολιτικού ήθους ενάντια στον αμοραλισμό και αυτή τη μάχη- διαβεβαίωσε- θα τη συνεχίσουμε. Αυτός ο αμοραλισμός, όπως είπε, «καθοδηγεί πολιτικούς μας αντιπάλους. Τη μια μέρα μάς αποθεώνουν, γιατί έχουν ανάγκη τις ψήφους της Αριστεράς αλλά όταν δεν τις πάρουν τότε γινόμαστε οι κακοί δαίμονες». Είναι με τέτοιες προσεγγίσεις, συνέχισε ο κ. Στεφάνου που απαξιώνονται τα κόμματα στη συνείδηση της κοινωνίας, η πολιτική και οι πολιτικοί. “Είναι με τέτοιες συμπεριφορές που δίνεται χώρος σε λαϊκιστές ανθρώπους επιτήδειους, που λαϊκίζουν. Ήταν μια μάχη του πατριωτισμού ενάντια στην πατριδοκαπηλεία”, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και εξέφρασε αισιοδοξία ότι το κόμμα “θα συνεχίσει τους αγώνες του με το βλέμμα στην Κύπρο και την ψυχή του στον λαό μας”.

Τόσο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όσο και οι επαρχιακοί γραμματείς του κόμματος που προσφώνησαν τις μαζικές συγκεντρώσεις εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους ανθρώπους, που έδωσαν σκληρή και πολύμηνη μάχη για να κερδηθούν οι εκλογές και συνέβαλαν στη συλλογική προσπάθεια και μάλιστα με την πεποίθηση ότι αυτές οι εκλογές μπορούσαν να κερδηθούν.

Πηγή /ΦΩΤΟ: Γραφείο Τύπου ΑΚΕΛ

Share this post