Στέφανος Στεφάνου: “Είναι φανερό ότι ο κόσμος απαιτεί να υπάρξει αλλαγή στην Κύπρο”

Στέφανος Στεφάνου: “Είναι φανερό ότι ο κόσμος απαιτεί να υπάρξει αλλαγή στην Κύπρο”

“Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την περίοδο -πέραν από την κατάσταση με τον κορονοϊό- είναι τα ζητήματα της ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια”.

“Λυπούμαι να πω ότι όπως και στο Κυπριακό που υπάρχει αδιέξοδο, και σε μία σειρά από άλλα ζητήματα υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι φανερό ότι ο κόσμος απαιτεί να υπάρξει αλλαγή στην Κύπρο και εμείς ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε στις εκλογές του Φεβρουαρίου 2023 να καταφέρουμε να πετύχουμε μία προοδευτική αλλαγή στην Κύπρο. Να αλλάξει πορεία επιτέλους ο τόπος μας. Να τερματίσουμε τον κατήφορο και να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε τη χώρα σε έναν καλύτερο δρόμο”. Αυτά επεσήμανε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σε περιοδεία του σε κοινότητες της Πάφου. 

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει: “Ο στόχος είναι μέσα από αυτή τη ζωντανή επαφή να πάρουμε τον παλμό του κόσμου, να δούμε πώς αντιλαμβάνεται και πως βιώνει τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την περίοδο -πέραν από την κατάσταση με τον κορονοϊό- είναι τα ζητήματα της ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια.

 Όπως είναι γνωστό ήδη με δύο συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε ως Κόμμα και καταφέραμε τελικά να πείσουμε την κυβέρνηση, τη μία να την υλοποιήσει και την άλλη να την περάσουμε από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Μιλώ για τη μείωση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στον ηλεκτρισμό.

Μελετούμε και άλλα πολύ συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τον κόσμο σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Είναι μέσα στους βασικούς στόχους της δράσης μας η προστασία του κόσμου, των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Την τύχη του τόπου κάθε φορά, την καθορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση. Εάν η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για να προστατεύσει τον κόσμο, είτε από την ακρίβεια, είτε από την αισχροκέρδεια, είτε από άλλα φαινόμενα τα οποία προκαλούν προβλήματα στον κόσμο, τότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Λυπούμαι να πω ότι αυτή η κυβέρνηση πέραν από κάποιες εξαγγελίες, στην πραγματικότητα πολύ λίγα πράγματα κάνει για τον κόσμο, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως σε αυτές τις συνθήκες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέποντας την κατάσταση έτσι όπως εκτυλίσσεται με φόντο τον κορονοϊό, και εννοώ την κατάσταση με την ακρίβεια, έχει προβεί σε συστάσεις προς τα κράτη-μέλη. Έχει δώσει συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία μπορούν τα κράτη-μέλη να αξιοποιήσουν για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται ολόκληρη συζήτηση. Η κυβέρνηση εδώ περί άλλων τυρβάζει.

Ανεξαρτήτως τούτου εμείς στο ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση για να πάρει μέτρα. Εκεί και όπου μπορούμε, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα. Να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, να πιέζουμε να υλοποιηθούν αυτές, και εκεί όπου μπορούμε να τις περάσουμε από την Βουλή θα συνεχίσουμε να τις παίρνουμε για να βοηθήσουμε τον κόσμο.

Το δεύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες περιοχές και είμαι βέβαιος ότι και εδώ στην περιοχή της Πάφου όπως και την περασμένη εβδομάδα στην Πιτσιλιά στη Λεμεσό, είναι τα θέματα της αστυφιλίας και της ανάγκης όπως με συγκροτημένη και συγκεκριμένη πολιτική βοηθήσουμε τις κοινότητες -τις απομακρυσμένες και τις ορεινές- να επιβιώσουν.

 

Έχει αναδειχθεί έναν σημαντικό πρόβλημα από την περασμένη εβδομάδα για το οποίο πρόβλημα εδώ και καιρό κάνουμε διαβήματα, και είμαι βέβαιος ότι θα το αντιμετωπίσουμε και εδώ. Το πρόβλημα με τα στεγαστικά προγράμματα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση που αφορούν τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές, Έχουν επισημανθεί μία σειρά από προβλήματα που υπάρχουν σε αυτά τα προγράμματα. Εδώ και καιρό έχουμε κάνει διαβήματα. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Από την πλευρά της κυβέρνησης όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα διαβήματα μας και να πιέζουμε γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ ότι έχουμε ευθύνη να κρατήσουμε τον κόσμο στις κοινότητες -τις απομακρυσμένες και τις ορεινές- να δώσουμε ζωή σε αυτές. Το έχει ανάγκη και η χώρα μας το έχουν ανάγκη και οι περιοχές αυτές.

Από κει και πέρα μέσα από αυτήν την επαφή που έχουμε μέσα από την περιοδεία συζητούμε με τον κόσμο και για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο ευρύτερα, και για το Κυπριακό”. 

ΦΩΤΟ ; 

Share this post