Σήμερα στο προεδρικό: Νίκος έρχεται, Νίκος φεύγει

Σήμερα στο προεδρικό: Νίκος έρχεται, Νίκος φεύγει

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο νέος και ο απερχόμενος πρόεδρος έχουν το ίδιο όνομα :Νίκος. Επίσης , ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκαταλέγεται στους πολυτέκνους , καθώς έχει τέσσερα παιδιά και όλα είναι κόρες. 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,  δίνει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων την  «νενομισμένη διαβεβαίωση».  

   Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να μεταβεί στη Βουλή, όπου κατ’αρχήν θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της ΒτΑ Αννίτα Δημητρίου στο γραφείο της.

   Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Βουλή ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συναντήσει τον κ. Χριστοδουλίδη, επίσης στο γραφείο της κυρίας Δημητρίου. Κατόπιν και οι δύο θα μεταβούν στην αίθουσα της Ολομέλειας για την τελετή εγκατάστασης στις 11.30 π.μ.

   Μετά την τελετή, ο νέος πρόεδρος θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια και στη συνέχεια θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των μελών του Κοινοβουλίου στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

   Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της τελετής εγκατάστασης του νέου προέδρου, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το προεδρικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον νέο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και την πρώτη κυρία, Φιλίππα Καρσερά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ( Γραφείο Τύπου Ν. Χριστοδουλίδη)

Μετά τη συνάντηση, που θα έχουν στο Γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα κατευοδώσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.

   Η τελετή ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. 

 

 

Share this post