Ραντεβού με Αναστασιάδη-Ακιντζί έκλεισε ο Γκουτέρες

Ραντεβού με Αναστασιάδη-Ακιντζί έκλεισε ο Γκουτέρες

Σε τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο κάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες τους  ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου. Η ανταπόκριση αμφοτέρων υπήρξε θετική. Η συνάντηση διευθετήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντόνιο Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες.
Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρει ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Γκουτέρες  είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας είπε στον πρόεδρο Αναστασιάδη  ότι προσβλέπει στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις εννέα Αυγούστου.
Επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευσή του στην προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού και διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει σε επαφή για τα επόμενα βήματα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, εξέφρασε ικανοποίηση για τη διευθέτηση συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Ο Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές, είπε στον Αντόνιο Γκουτέρες ότι απαιτείται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για επίλυση του Κυπριακού και υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επέδειξε βούληση με συγκεκριμένο και εποικοδομητικό τρόπο σε κάθε περίπτωση.

Share this post