“ΠΟΛΙΤΗΣ”: Άδικο δημοσίευμα για τον Πάφου και ανακριβές για το Βατοπέδι

“ΠΟΛΙΤΗΣ”: Άδικο δημοσίευμα για τον Πάφου και ανακριβές για το Βατοπέδι

Του Α. Βικέτου

Η εφημερίδα “Πολίτης” σε δύο σημερινά δημοσιεύματα στην στήλη ¨Θου Κύριε¨ αδικεί τον Μητοπολίτη Πάφου Γώργιο για τo θέμα του Πρωτοκόλλου στον Καθεδρκό Ναό του  Αποστόλου Βαρνάβα κατά την δέηση στην μνήμη πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τραγική εσβολή του 1974. Η εφημερίδα μπορεί να κρινεί τον Μητροπολίτη για το περιεχόμενο της Ομιλίας του, ΟΧΙ όμως για το μπάχλο του Πρωτοκόλλου  , που επικράτησε από τα αποφασίζομαι  και διατάσσομεν” του κυρίου Αντασάδη. Την ευθύνη φέρουν  ακεραία ο πρόεδρος,η διεύθυνση Εθυμοτυπίας του ΥΠΕΞ, η οποία άφησε τα πάντα, στον  “αυτόμαο πιολότο”και οι αρμόδιοι της  Αρχιεισκοπής, που έκαναν το “χατήρι” του κ. Αναστασιάδη, λες κα η Εκλησία δεν έχει δική της ευμοταξία. 

Ο Ν. Χριστοδουλίδης ήταν στην συγκεκριμένη θέση, γιατί  σύμφωνα με τον περί Πρωτοκκόλου Νόμο  (1996) της Κυπριακής Δημοκρατίας  προβλέπεται θέση για τους πρώην υπουργούς, αλλά όχι για τους επιτρόπους Προεδρίας ή τους πρώην διαπραγματευτές. Ο κ. Μαυρογιάννης διετέλεσε υπηρεσιακός υφυπουργός, όταν η Κύπρος είχε την προεδρία της Ε.Ε. από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Αναφορικά με την παράκαμψη από τον πρόεδρο Αναστασιάδη της ΠτΒ και τον ορισμό ως εκπροσώπου του του υπουργού Οικονομικών το ερώτημα είναι απλό:Πως αντιλαμβάνεται ο ΠτΔ  το «προσωπικό κώλυμα» ή την «προσωρινή απουσία» που αναφέρεται ρητά στο άρθρο 36(2) του Συντάγματος; Εάν τούτα δεν υπήρχαν, θα εδικαιολογείτο απουσία του ΠτΔ από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής; Η δε επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος (σημαία, εθνικός ύμνος ) είναι προνόμιο του Αρχηγού κράτους. Πως μπορεί να ανατεθεί σε ..εκπρόσωπο; Ο εκπρόσωπος του ΠτΔ έχει την ίδια βαρύτητα κι εκτόπισμα με την Πρόεδρο της Βουλής, αν αυτή αναλάμβανε ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας. Επίσης, ο ΠτΔ μπορεί μεν να ορίσει εκρόσωπο του σε επίσημες εκδηλώσεις, όταν είναι σε θέση να εξασκεί τα καθήκοντα του. Μπορούσε να τα εξασκήσει; 

Ομιλία – ρατσιστικό παραλήρημα (politis.com.cy)

Το Βατοπέδι στην …Κύπρο (politis.com.cy)

Αναφορικά με το  Βατοπέδι μόνον ο Ιερομόναχος Κυπριανός ήρθε στην Κύπρο και η εδώ έλευση του δεν σχετίζεται με όσα αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Ιερομόναχος Κυπριανός πρώτος από αριστερά

ΥΓ: Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ΜΟΝΟ μία φόρα με δέχτηκε στο γραφείο του , όταν ήμουν ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του ουδέποτε με κάλεσε για μια συζήτηση στο γραφείο του. Αν έχει ενστάσεις ή απορίες για τα γραφόμενα μου , το τηλέφωνο μου είναι γνωστό και μπορεί άνετα να με καλέσει. 

Share this post