Ψηφίστηκε από Βουλή η πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής»

Ψηφίστηκε από Βουλή η πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής»

Ψηφίστηκε καά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής», με το ΑΚΕΛ να τηρεί αποχή κατά την ψήφιση της τροπολογίας, που κατέθεσαν χθες ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, το ΕΛΑΜ, η ΔΗΠΑ και η ΕΔΕΚ. Τελικά η τροπολογία των τεσσάρων κομμάτων υπερψηφίστηκε μαζί με την πρόταση νόμου.

Την πρόταση νόμου καταψήφισαν οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς. Οι υπόλοιποι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση νόμου.

Την πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής» κατέθεσε στην Επιτροπή Νομικών ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία, που κατέθεσαν  ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, το ΕΛΑΜ, η ΔΗΠΑ και η ΕΔΕΚ, επιτρέπει στους ιεράρχες και κληρικούς τις εξομολογήσεις και συμβουλές προς τους ομοφυλόφιλους ή άτομα με άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις. Την κατάθεση της τροπολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, με την οποία συμφωνεί και η Εκκλησία της Κύπρου. Η τροπολογία έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου, η οποία ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι το φύλο δεν είναι στοιχείο επιλογής.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Queer Collective έξω από την Βουλή

Στο μεταξύ, έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων είχαν συγκεντρωθεί ομάδες πολιτών με πανό και σημαίες, ζητώντας την υπερψήφιση της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής».

Share this post