Ψευδείς ειδήσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Ψευδείς ειδήσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Άλλη μια είδηση δημοσιεύτηκε την  Τετάρτη, για έναν Παλαιστίνιο, που επιχειρώντας να επιτεθεί σε Ισραηλινούς στρατιώτες σε checkpoint με το αυτοκίνητό του, βρέθηκε δολοφονημένος*. Πριν λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε παρόμοια είδηση που αφορούσε Παλαιστίνια οικογενειάρχη που προσπάθησε να επιτεθεί σε στρατιώτη της κατοχής με μαχαίρι και τελικά δολοφονήθηκε και εκείνη από τις δυνάμεις του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ. Ας πάμε, όμως, να δούμε πόσο εύκολο είναι τελικά ένας Παλαιστίνιος είτε είναι μέσα στο όχημά του, είτε οπλισμένος με επικίνδυνα κουζινομάχαιρα, να επιτεθεί και να σκοτώσει Ισραηλινό στρατιώτη σε ένα από τα εκατοντάδες παράνομα σημεία ελέγχου που είναι διάσπαρτα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη;

 Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατοχής βρίσκονται οπλισμένοι πίσω από μεγάλους τσιμεντόλιθους που τους προστατεύουν από οποιαδήποτε επίθεση. Οποιοσδήποτε εισέρχεται στα σημεία ελέγχου είναι περικυκλωμένος από όλες τις πλευρές από ελεύθερους σκοπευτές και στρατιώτες που σημαδεύουν με όπλα τελευταίας τεχνολογίας κατά πάνω τους. Σε περίπτωση, λοιπόν, που κάποιος αποπειραθεί να επιτεθεί είναι ήδη νεκρός. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, η δική σας λογική θα σας οδηγούσε με ένα μαχαίρι κουζίνας να επιτεθείτε σε στρατιώτη που φοράει αλεξίσφαιρο και είναι απόλυτα προστατευμένος από δεκάδες συναδέλφους του; Αμφιβάλλουμε.

Εμείς, ο Πρέσβης (Abdalla Attari) και το προσωπικό της Πρεσβείας, πηγαίνοντας στην πατρίδα μας, διασχίζουμε δεκάδες σημεία ελέγχου για να φτάσουμε στην οικογένειά μας, όπως όλοι οι συμπατριώτες μας. Θα θέλαμε με όλη μας την ειλικρίνεια να σας πληροφορήσουμε πως ζούμε από καθαρή τύχη. Διασχίζοντας ένα σημείο ελέγχου με το αυτοκίνητο, εύχεσαι να μη συμβεί κάποιο απρόοπτο, όπως να μείνεις από βενζίνη, μπαταρία, να σκάσει το λάστιχο ή να καεί μια λάμπα. Δεν επιτρέπεται να βγούμε από το αυτοκίνητό μας, όσες ώρες και να περιμένουμε στην ουρά και ασφαλώς απαγορεύεται να ανοίξουμε την τσάντα μας μέσα στο ίδιο μας το αυτοκίνητο για να βγάλουμε κάποιο σνακ γιατί θα θεωρηθεί πως ετοιμαζόμαστε για τρομοκρατική επίθεση.

Θεωρούμε, λοιπόν, την ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής πλήρως και άμεσα υπεύθυνη για τις ψευδείς ειδήσεις που δημοσιοποιεί και αναδημοσιεύονται από διεθνή μέσα πληροφόρησης. Οι ψευδείς ειδήσεις και η δικαιολόγηση των δολοφονιών έρχονται ως μετάφραση των οδηγιών που δίνονται από το πολιτικό κλιμάκιο της ακροδεξιάς κυβέρνησης του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ στους στρατιώτες του για να τους διευκολύνουν και, πολλές φορές, να τους ενθαρρύνουν να πυροβολούν άκριτα εναντίον Παλαιστίνιων πολιτών.  Ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τη διεθνή κοινότητα που όχι μόνο σιωπά και μένει άπραγη, αλλά επιτρέπει την αναμετάδοση ειδήσεων χωρίς αναλυτικό ρεπορτάζ και διασταύρωση εγκυρότητας. Το γεγονός αυτό δεν οδηγεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τα καθημερινά εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κάτι το οποίο οδηγεί στην συνεχή προσπάθεια ενθοκάθαρσης του λαού μας.

Η αμερόληπτη ενημέρωση είναι δικαίωμα κάθε λαού.

Η αμερόληπτη ενημέρωση είναι δικαίωμα ΚΑΙ του παλαιστινιακού λαού.

*Το κείμενο απηχεί τις απόψεις της πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία

Share this post