Πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου

Πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου

Το Lone Star Funds προσέγγισε την Τράπεζα Κύπρου ώστε να εξετάσει ενδεχόμενη εξαγορά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg. 

Σύμφωνα με την βρετανική νομοθεσία η Lone Star έχει προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τις 5 το απόγευμα ώστε να ανακοινώσει εάν θα προβεί σε προσφορά. 

Σύμφωνα με το Bloomberg εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου δεν ήθελαν να σχολιάσουν την είδηση. 

Στο ρεπορτάζ τονίζεται και η άνοδος που σημείωσε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μέχρι και την Παρασκευή (19/8) κατά 23%, αναφέροντας πως η αξία της έφτασε μέχρι και τις 445 εκατ. στερλίνες. 

Η Lone Star με έδρα τις ΗΠΑ και με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρο της, John Grayken, έχει ιστορικό επενδύσεων σε τράπεζες και το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει την γερμανική IKB Deutsche Industriebank AG και την πορτογαλική Novo Banco SA.

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg αν και αρκετοί επενδυτές προτίμησαν να μείνουν μακριά από τράπεζες, εντούτοις το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια. 

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως η Τράπεζα Κύπρου είναι το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Κύπρου και η οποία απορρόφησε την πρώην Λαϊκή Τράπεζα μετά το κούρεμα του 2013.

Η Τράπεζα Κύπρου επιβεβαιώνει ότι η Lone Star θέλει να την εξαγοράσει 

Όπως σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου, σε ανακοίνωση της, η Lone Star κατέθεσε 3 προσφορές προς την Τράπεζα Κύπρου, αρχικά προς €1,25 ανά μετοχή, μετά προς €1,38 ανά μετοχή και μια τρίτη προσφορά προς €1,51 ανά μετοχή

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει πως απέρριψε και τις 3 προτάσεις καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από προσεκτική εξέταση μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του κατέληξε ότι αυτή αποτιμά ουσιαστικά πιο χαμηλά την αξία της Εταιρίας και τις μελλοντικές της προοπτικές και ότι δεν ήταν προς το συμφέρον τόσο της Εταιρίας και των μετόχων της. 

Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου προτρέπει έντονα τους μετόχους της να μην προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια στο παρόν στάδιο. 

 

ΠΗΓΗ:  brief.com.cy

Share this post