Προσβλητική για την υπουργό Ε. Γιολίτη η παρέμβαση Αναστασιάδη

Προσβλητική για την υπουργό Ε. Γιολίτη η παρέμβαση Αναστασιάδη

Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, 
βουλευτή ΑΚΕΛ-Αριστερά ΝΔ
Κύριε Πρόεδρε είμαι γυναίκα , πολιτικός και δεν χρειάζομαι έναν άντρα για να με “σώσει”!
Ως γυναίκα, και ως πολιτικός έχω ενοχληθεί αφάνταστα από την παρέμβαση του Προέδρου στην ερώτηση του Αριστείδη Βικέτου προς την Υπουργό Δικαιοσύνης που αφορούσε στην απόφαση του δικαστηρίου για ακύρωση του εντάλματος έρευνας! Θεωρώ την παρέμβαση προσβλητική .

Αν στη θέση της κ. Γιολίτη ήταν άντρας Υπουργός ο Πρόεδρος θα έπραττε το ίδιο; Και τι μηνύματα περνά μια τέτοια παρέμβαση, αν δεχτούμε ότι μια γυναίκα σε τέτοιο καίριο πόστο χρειάζεται έναν άντρα και δη τον Πρόεδρο για να τη “σώσει”.
Είναι σύνηθες για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, άντρες ή γυναίκες να βρίσκονται ενώπιον τέτοιων καταστάσεων.Και όταν κάποιος διεκδικεί δημόσια αξιώματα πρέπει να είναι έτοιμος να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει πολλά . Ποσό μάλλον ένας Υπουργός Δικαιοσύνης. Αν δεν έχει την κράση τότε κάθεται σπίτι του.
Ίσως αυτό να εξηγεί και γιατί ο Πρόεδρος διόρισε μια και μόνη γυναίκα στο πρώτο Υπουργικό. Μπορεί να αισθάνεται ότι πάντα θα χρειάζεται ένας άντρας για να τις σώσει. Εμπροσθοφυλακή σε έναν Πρόεδρο θα έπρεπε να είναι ο Υπουργός και όχι το ανάποδο.
Y.Γ Αν ήμουν στη θέση της κ. Γιολίτη θα είχα ήδη υποβάλει την παραίτηση μου. Αν ένας πρόεδρος δεν με θεωρεί ικανή να δώσω μιαν απάντηση, πόσο μάλλον να υπηρετώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης
*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις θέσεις των συγγραφέων τους

Share this post