Πρέσβης Ελλάδος: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τη δια της πλαγίας οδού νομιμοποίηση των τετελεσμένων , μέσω της «λύσης των δύο κρατών»

Πρέσβης Ελλάδος: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τη δια της πλαγίας οδού νομιμοποίηση των τετελεσμένων , μέσω της «λύσης των δύο κρατών»

“Το 2024 σηματοδοτεί και τα πενήντα έτη από την παράνομη και ειδεχθή τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Έκφανση του ίδιου πόθου των Ελλήνων για την Ελευθερία είναι και ο αγώνας που διάγουμε σήμερα και οφείλουμε να συνεχίσουμε. Ο αγώνας για την ελευθερία της Κύπρου, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εργώδεις προσπάθειες της Ελλάδος για την ασφάλεια και την ευημερία των απανταχού Ελλήνων”, τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαμελετίου, σε τηλεοπτικό μήνυμα του με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. 

Επίσης ο Έλληνας πρέσβης διαβεβαίωσε: “Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τη δια της πλαγίας οδού νομιμοποίηση των τετελεσμένων  – παλαιών ή νέων – της παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, μέσω της «λύσης των δύο κρατών» και της «αναγνώρισης της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» που ευαγγελίζονται ορισμένοι”.

Πρέσβης Ελλάδος: Η επέτειος της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την έναρξη του Αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαμελετίου, μιλώντας σε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία, επεσήμανε: ” Μισό αιώνα μετά την παράνομη τουρκική εισβολή, η συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, δεν μας επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο που ορίζει το διεθνές δίκαιο και δη τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί τη μόνη λύση που θα επιτρέψει σε όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, να απολαύσουν όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες”.

ΦΩΤΟ: Αντρέας Λουκαΐδης 

Ι. Παπαμελετίου: Η Ελλάδα στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία για να αναχαιτίσει τις συνεχιζόμενες απόπειρες κ… by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

Share this post