Πούτιν: Λύση Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ

Πούτιν: Λύση Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ

«Η Ρωσική Ομοσπονδία τασσόταν και τάσσεται υπέρ μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων των νέων πρέσβεων στο Κρεμλίνο, μεταξύ των οποίων και ο νέος πρεσβευτής της Κύπρου Κύπρος Γιωργαλλής.

 

«Οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία πάντοτε οικοδομούνταν, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμική και πνευματική κοινότητα και τις παραδόσεις φιλίας των λαών μας», συμπλήρωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνοπτικής αναφοράς στις σχέσεις της Ρωσίας με τη χώρα, που εκπροσωπούν οι νέοι πρέσβεις.

Ανεξάρτητες διπλωματικές πηγές επεσήμαναν, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ,  ότι «επρόκειτο για τη συντομότερη έως σήμερα αναφορά στις κυπρορωσικές σχέσεις σε αντίστοιχες ομιλίες του Β. Πούτιν ενώπιον νέων πρέσβεων, με εμφανή όμως αποφυγή οποιωνδήποτε αρνητικών χαρακτηρισμών, που υπήρξαν στις αναφορές σε άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας».

 

«Ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ σκοπεύουμε και στο εξής να προωθούμε ενοποιητικούς παράγοντες στη διεθνή ημερήσια διάταξη, να συμβάλλουμε στην αναζήτηση αποτελεσματικών απαντήσεων στις πολυάριθμες προκλήσεις και απειλές της σύγχρονης εποχής, να συνδράμουμε στη διευθέτηση οξυμμένων περιφερειακών συγκρούσεων», ανέφερε ο Βλ.Πούτιν

 

Καταλήγοντας, ο Ρώσος Πρόεδρος, δήλωσε ότι αυτές τις θέσεις θα υποστηρίξει η Ρωσία στην 77η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που  ξεκίνησε σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this post