Πέρασε η θέση Αβέρωφ για εκλογή προέδρου στις 11 Μαρτίου.

Πέρασε η θέση Αβέρωφ για εκλογή προέδρου στις 11 Μαρτίου.

Γ. Παμπορίδης για κρίση στον ΔΗΣΥ: Τεράστιες ευθύνες στην ηγεσία

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, περίπου 51 χιλιάδες μέλη του ΔΗΣΥ θα προσέλθουν στις κάλπες για  να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος, ανάμεσα στον Αβέρωφ Νεοφύτου που έχει εξαγγείλει υποψηφιότητα και σε πιθανούς ανθυποψηφίους του.

Απέναντι στον Αβέρωφ Νεοφύτου ακούγεται ότι θα βρεθούν , διεκδικώντας την θέση του προέδρου, οι Χάρης Γεωργιάδης, Δημήτρης , Δημητίου, Νίκος Νουρής, ενώ δεν αποκλείεται υποψήφιος να είναι και ο πρώην υπουργός, Γιώργος Παμπορίδης.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την θέση δεν προτίθεται να διεκδικήσει η πρόεδρος της Βουλής , Αννίτα Δημητρίου.  Η ανάδειξη της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας θα γίνει  στις 7 προσεχούς Μαΐου. Οι Νίκος Νουρής, Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου υποστήριξαν την θέση για ενιαία εκλογική διαδικασία τον Μάϊο.

Ο  εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ,  Δημήτρης  Δημητρίου, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, δήλωσε: 

“Μόλις έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του έκτακτου Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και έχουν παρθεί οι αποφάσεις σε σχέση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων και του Παγκυπρίου Συνεδρίου.

Εκλογή μόνο για Πρόεδρο της παράταξης στη βάση του άρθρου 17.4 θα γίνει στις 11 Μαρτίου. Το Παγκύπριο Συνέδριο, που θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου και η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία πλην του Προέδρου, δηλαδή για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τα 25 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου, θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου. 

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου θα κατατεθούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και για προέλεγχο εφόσον απαιτούνται 100 υπογραφές από μέλη της παράταξης με ένα ελάχιστο 10 μελών από κάθε επαρχία, θα υποβληθούν την προηγούμενη δηλαδή στις 20 Φεβρουαρίου”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητρίου, παρέπεμψε στις αναλύσεις των εκλογολόγων το βράδυ της Κυριακής , λέγοντας ότι “από τους ψηφοφόρους του Αβέρωφ Νεοφύτου στον πρώτο γύρο μετακινήθηκε προς τον Ν. Χριστοδουλίδη στον δεύτερο  γύρο το 72% “.

Επιστολή Νουρή

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, απέστειλε πριν από την συνεδρίαση του Π.Γ. ο Νίκος Νουρής, στην οποία εκφράζει την διαφωνία του με την «σπουδή» του πρώτου  να συγκαλέσει εκλογικό συνέδριο την 11η Μαρτίου.

Όπως σημιώνει  δεν έτυχε έγκρισης από τα συλλογικά σώματα και θα πρέπει σε μόλις 72 ώρες να εξαγγείλουν πολιτικά πρόσωπα την υποψηφιότητά τους. Την επιστολή Νουρή δημοσίευσε η εφημερίδα “Καθημερινή” της Κύπρου

Τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, λέει ο Παπμπορίδης

Τη θέση ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ φέρει τεράστιες ευθύνες εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Παμπορίδης ανέφερε ότι «για την ιστορική κρίση στην οποία περιήλθε η κεντροδεξιά υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην ηγεσία του Συναγερμού οι οποίες πρέπει να αποδοθούν αφού μάλλον δεν θ’αναληφθούν».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «προέχει η ατομική ευθύνη καθενός μας για την διατήρηση της ενότητας του Συναγερμού αλλά και της παράταξης».

Share this post