Πέφτει τα μεσάνυχτα η “αυλαία’ της προεκλογική εκστρατείας για τις προεδρικές της Κυριακής

Πέφτει τα μεσάνυχτα η “αυλαία’ της προεκλογική εκστρατείας για τις προεδρικές της Κυριακής

Ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία των 14 υποψηφίων που διεκδικούν το χρίσμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αύριο, Σάββατο παραμονή των εκλογών και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου γύρου για την εκλογή του νέου ΠτΔ , απαγορεύεται η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές. Επίσης απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό ή η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών και Αστυνομίας Κύπρου, η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής 5 του μηνός ή την επόμενη Κυριακή 12 του μηνός , στην περίπτωση που υπάρξει επαναληπτική εκλογή.

Η ακριβής ώρα της ανακήρυξης θα ανακοινωθεί από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Πριν από την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί απόψε , στις 21:15,  το διακαναλικό debate των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών , ANT1, OMEGA, ALPHA και  SIGMA, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου , Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σημειώνεται ότι τέθηκε ζήτημα συμμετοχής και των επτά υποψηφίων στο διακαναλικό debate μετά και την επιστολή που απέστειλε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου προς τους διευθυντές των τεσσάρων σταθμών, ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2023. Συγκεκριμένα, η Αρχή καλούσε τους τέσσερις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να προσκαλέσουν στο αποψινό debate και άλλους υποψήφιους πέραν των τριών βασικών. Η επιστολή λάμβανε υπόψη τα παράπονα που υποβλήθηκαν από τους υποψήφιους Αχιλλέα Δημητριάδη και Χρίστο Χρίστου, για τον αποκλεισμό τους από την τελευταία τηλεμαχία. Ωστόσο, τα κανάλια αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί μόνο με τους τρείς βασικούς.

 

Share this post