Πάρκο στον Στρόβολο για να θυμίζει τον Β. Λυσσαρίδη

Πάρκο στον Στρόβολο για να θυμίζει τον Β. Λυσσαρίδη

Απόψε Πολιτικό Μνημόσυνο με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα σε μια σεμνή τελετή η ονοματοδοσία του «Πάρκου Βάσος Λυσσαρίδης» στον Στρόβολο (οδός Ευτέρπης) . Η τελετή  διοργανώθηκε από τον  Δήμο Στροβόλου, το K.Σ. ΕΔΕΚ και το Ίδρυμα Λυσσαρίδη. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχος Στροβόλου. 

Προηγήθηκε δέηση από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο μπροστά από την αφιερωματική στήλη , που φέρει το όνομα του Βάσου Λυσσαρίδη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε ότι η ονοματοδοσία του Πάρκου αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμβάλλει στην διατήρηση της μνήμης του Βάσου Λυσσαρίδη. Ευχήθηκε το Πάρκο να δώσει το έναυσμα στον κάθε επισκέπτη να εμπνευστεί από το έργο και το κληροδότημα του Γιατρού. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπαχαραλάμπους έκανε εκτενή αναφορά στο ποιητικό έργο του Βάσου Λυσσαρίδη. 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε τον Δήμο Στροβόλου και όσους συνέβαλαν στο να γίνει το Πάρκο και να πάρει το όνομα το Ιδρυτή της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε πως η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη τιμής στους αγώνες του Βάσου Λυσσαρίδη για την Κύπρο, τον ευρύτερο ελληνισμό αλλά και των λαών της Αφρικής. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, σημείωσε, αφιέρωσε τη ζωή του στην απελευθέρωση της πατρίδας του, στην ειρήνη και την δημοκρατία. Την ίδια στιγμή ευχαρίστησε τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την τιμή να αποδεχθεί την πρόσκληση για να εγκαινιάσει το πάρκο. Τόνισε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος  στηρίζει έμπρακτα τον ελληνισμό, δίνει το στίγμα της εθνικής μας περηφάνειας και του οφείλουμε ευγνωμοσύνη.  

 Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέφερε πως το Πάρκο φέρει το όνομα ενός μεγάλου Έλληνα, ενός σύγχρονου Τεύκρου.

“Αν και ο χώρος είναι μικρός για να κλείσει το μεγαλείο της προσωπικότητας του Βάσου Λυσσαρίδη, είναι αρκετός για να εκτείνεται στον χρόνο ο Γιατρός και να μένει πάντα μαζί μας”, σημείωσε . Χρωστάμε, είπε, στον Βάσο Λυσσαρίδη, να του πούμε, όταν τον συναντήσουμε ξανά, πως η Κύπρος είναι πια λεύτερη. Καταλήγοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε: “Γι’ αυτό πρέπει  να συνεχίσουμε τον αγώνα, σε τούτο τον τόπο, όπου κτυπά η καρδιά του Ελληνισμού”. 

Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Παλλάς (Ρηγαίνης 24, Λευκωσία 1513), το  Κ.Σ. ΕΔΕΚ και το Ίδρυμα Λυσσαρίδη οργανώνουν  Πολιτικό Μνημόσυνο του Βάσου Λυσσαρίδη.  

Κύριος ομιλητής θα είναι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν :

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  Πάφου κ.κ. Γεώργιος

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος

Εκ μέρους του Ιδρύματος Λυσσαρίδη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος.

 

 

Share this post